tirsdag den 8. september 2015

Åh, det var en skam...

Prismet set fra Aros

I Århus ligger en markant bygning, der af åbenlyse årsager hedder Prismet. Bygget i 2001, tegnet af Friis & Moltke.

Der er mange, der ikke kan lide bygningen, men det kan jeg godt. Jeg synes, højere bygninger (Prismet er 63 m højt og i 18 etager) kan give variation og liv i bybilledet.

Det ærgrer mig, at der ikke er blevet indrettet en udsigtscafé eller restaurant på en af de øverste etager. Prismet er et kontorbyggeri.

Jeg har mange gange nydt at se skyformationerne spejle sig i Prismets glasfacader.

Derfor blev jeg ikke specielt begejstret, da Prismet for ikke så længe siden var blevet "dekoreret":

Bygningen fungerer nu som reklamesøjle. Det er måske ikke slemt, men et forstyrrende element er det nu.

Bortset fra at de i mine øjne er nogle vandaler, aner jeg ikke, hvem eller hvad Gorissen Federspiel er, og jeg har heller ikke lyst til at finde ud af det.

Hvordan mon det kommer til at se ud, når alle andre også skal have fremhævet navn og logo på facaden. Muligvis bedre end nu, men de uforstyrrede spejlskyer har jeg nok set for sidste gang.


2 kommentarer:

Ellen sagde ...

Jeg er enig i, at sådan en bygning ikke skæmmer, men så længe de kan holde sig til reklamer i denne størrelsesorden, er det vel okay. Der er nok ikke noget at sige til, at de firmaer, der har til huse i Prismet, gerne vil reklamere for, at de er der?

eKirsten sagde ...

Næ, det er der vel ikke. Jeg synes dog stadig, ideen med spejlfacaden forsvinder. Arkitekterne har nok ikke nogen rettigheder over bygningen mere.