onsdag den 17. januar 2018

Årets bedste...film - 2017

I 2017 var jeg i biografen 22 gange, og jeg er ikke i tvivl om, hvilken film jeg bedst kunne lide.

For en gangs skyld var det en amerikansk film, nemlig Manchester by the Sea.

Den har stort set det hele. Først og fremmest en god historie, der er både spændende, overraskende og meget bevægende.

Jeg kunne også godt lide fortællemåden, hvor man langsomt kommer til at forstå, hvorfor personerne - især hovedpersonen - handler, som han gør, og jeg var ret imponeret af den underspillede facon, der gjorde, at det hele ikke udviklede sig til en gang sædvanlig amerikansk pladdersentimentalitet.

Endelig var der ikke en finger at sætte på skuespillerpræstationerne. Især Casey Affleck i hovedrollen var helt fantastisk.

Ellers var året præget af en del underholdende film, som måske alligevel ikke gjorde det helt store indtryk. Dog hævede den norske Kongens valg, den tyske Frantz og minsandten også krigsfilmen Dunkirk (international) sig over gennemsnittet.

Endelig var jeg meget glad for tre af årets fire dokumentarfilm: de to jazzfilm Chasing Trane og Lets get lost og filmen om Istanbuls katte, Kedi.

Måske skulle jeg også lige navne Paddington 2. Den eneste børnefilm, jeg så i 2017. Den var så til gengæld god.

I skrivende stund er filmåret 2018 allerede godt i gang...

2 kommentarer:

Ellen sagde ...

Jeg er imponeret! Er du medlem af en filmklub? Jeg kommer højst i biografen hvert femte år ... det er bl.a. fordi det irriterer mig, at jeg ikke kan sidde og strikke dér.

eKirsten sagde ...

Hæ, hæ, i nogle biografer er der da strikkebio. Det siges at være en stor succes, men jeg har nu ikke prøvet det. De gange, jeg har set, hvad de viste, var det ikke film, jeg gad se.
Det samme gælder i nogen grad filmklubberne, så nej, jeg er ikke medlem. Derimod har jeg gode venner, jeg ser film sammen med, og vi er så heldige at have en kunstbiograf her i byen, som bl.a. afholder seniorbio hver onsdag kl. 10. Det er et dejligt tidspunkt at se film på og perfekt til en frokost i byen bagefter.