mandag den 14. april 2014

Ung musik

I lørdags var vi til den årlige RAMA-festival, hvor Musikkonservatoriets elever holder et hav af koncerter, alle med gratis adgang.

Der foregår noget i stort set hele Musikhuset, som ellers virkede underligt uengagerede i arrangementet. Da vi et par dage inden spurgte efter programmet i billetsalget, var de alt andet end hjælpsomme. Det var tydeligvis Konservatoriets arrangement, som Musikhuset ikke ønskede at have nogen andel i. På selve dagen blev der kun orienteret om Musikhusets egne arrangementer på de storskærme, som nu er obligatoriske alle mulige steder.
Mærkelig prioritering, synes vi, men vi klarede os så uden storskærmene.

Elever fra den rytmiske afdeling spillede og dansede i RMB-sjowet til rytmer fra Senegal, hvor de havde været på studietur.

Hvis de unge mennesker ikke kendte noget til rytmer i forvejen (det gjorde de nu nok), så gjorde de det i hvert fald efter rejsen.

Ellers hørte vi mest slagtøjs- og blæsermusik fra den klassiske uddannelse. Allerbedst syntes vi om RAMA Symphonic Wind Band, der var dannet til lejligheden, men også eleverne fra slagtøjsklassen spillede spændende musik.

Vi hørte også pasodobler - det var også blæsere og slagtøj - hvor elever fra den klassiske og den rytmiske afdeling spillede sammen. Dejlig musik!


En anden fusion var mellem jazz og klassisk, hvor musikken var inspireret af et par sværvægtere som Ornette Coleman og Igor Stravinski. HØVL kaldte orkestret sig.

Selv om vi nogle gange godt kunne høre, at de studerende ikke er helt færdiguddannnede endnu, så var vores overordnede indtryk, at de kan en masse, og det var spændende at høre, hvad der rører sig.

Ingen kommentarer: