mandag den 27. juli 2020

Flere feriebilleder

Strandene i Han Herred og Thy er hele tiden tæt på, og landingspladserne er maleriske. Her er det fra den nok mest kendte, Thorupstrand:


På Thorupstrand har de også nogle af de redskabsskure, jeg har en svaghed for. Måske ligger det i redskabsskures natur, at de ikke er specielt velholdte, men jeg har nu set dem mere kultiverede end disse:


Hanstholm Fyr ser så legetøjsagtigt ud på mit billede, men det er det ikke. Det har på et tidspunkt været verdens stærkest lysende fyr, og det er stadig i brug.

Byen Hanstholm var en stor overraskelse for os, for bortset fra den store fiskerihavn - den næststørste i Danmark efter Skagen - er der næsten ingen by. Vi havde troet, at den lignede Hirtshals, som er så hyggelig, men sådan var det slet ikke.

Der var en del villaer, hvor fiskerne nok bor, et lille indkøbscenter og så altså fyret, men overhovedet ikke noget bymiljø.
Ja, og så er der Bunkermuseet, som er et godt og spændende museum, og der fik vi også forklaringen på, hvorfor Hanstholm er, som den er.

Vi så hele det store bunkermuseum, men ellers var vi på grund af coronakrisen ikke inde nogen steder. Vi nøjedes med at se fyrtårnene udefra, og det samme gjaldt herregården Bratskov i Brovst:


Den er en fin renæssancegård fra 1500tallet, der nu bliver brugt som kulturcenter.

På hjemvejen kørte vi gennem Thy. Vi var forbi Lodbjerg Fyr, der ligger ret isoleret i Nationalpark Thy, men var ikke oppe i det.

Inden da havde vi fået brunch i Thisted. Det er ved at blive en tradition, at vi på afrejsedagen springer morgenmaden over. Vi pakker bare vores habengut, og så finder vi et sted, hvor vi kan få sulten og ikke mindst kaffetørsten stillet.

Vi var også forbi Stenbjerg Landingsplads, der gør sig bemærket med sine hvide huse, men vi blev slet ikke færdige med Thy, så der er basis for endnu en ferie. 

2 kommentarer:

Ellen sagde ...

I har føjtet rundt i de samme områder som vi gjorde for ikke så længe siden.
Det med at springe morgenmaden over er en god ide, men jeg er ikke sikker på, at jeg kan få John med på den - det kunne ellers være rart at kunne få ordnet køkkenet 100 % allerede om aftenen før afrejse.

eKirsten sagde ...

Jeg tænkte godt på det, da jeg læste dit indlæg for et stykketid siden. Vi lappede nærmest over, I var vist lidt mere sydligt end os.