fredag den 29. januar 2016

Januar


Da jeg gik på arbejde, syntes jeg, at januar var ulidelig lang, og at der altid var ufattelig lang tid til påske.

I år synes jeg, at januar lige er begyndt, og reelt er den så godt som slut.

Jeg kan også godt lide januar nu, især fordi man så tydeligt oplever, at dagene bliver længere og længere. Især om eftermiddagen. Da jeg var arbejdsramt, kunne jeg ikke så godt følge med i det, fordi det tit var helt mørkt, når jeg skulle hjem.

Meget tit er der fint tusmørkelys om eftermiddagen som på fotoet taget fra et af vinduerne i overetagen på vores hus. Jeg holder meget af den blå time, og januar har helt skiftet status i min bevidsthed.

Nyt om havens fugle: Vores dompappepar har været ved foderhuset de sidste 2 dage. Det var dejligt at se dem igen.

2 kommentarer:

Ellen sagde ...

Det er lidt pudsigt, som man ændrer synspunkt på en hel del ting, når man jobstopper - og alligevel ikke, for, som du siger, har man jo nu hele dagen alle dage, og dagens lyse timer drukner ikke bare i arbejde.
Selv om det for mit vedkommende er ved at nærme sig de tre år, nyder jeg stadig hver eneste dag, at jeg ikke skal tidligt op og ud i den heftige trafik, men kan ligge i min seng og gasse mig til klokken er over otte. Jeg vågner tidligt, men når derfor at stornyde pensionistlivet i et par timer, inden dagen for alvor kalder.

eKirsten sagde ...

Jeg er desværre slem til at sove længe. Det hænger nok sammen med, at jeg går sent i seng, men jeg prøver at lave om på det, for morgenerne er dejlige, netop når man har god tid.