mandag den 8. februar 2016

To elever

I går var Dorthe og jeg igen til foredrag hele dagen. Denne gang var vi til samme foredrag med emnet Det normanniske Syditalien og Sicilien, altså om normannernes indflydelse på især arkitekturen.

Det blev ingen skuffelse. Det ville nu også have undret mig, for foredragsholder Hans Jørgen Frederiksen er et sikkert kort, som vi har hørt mange gange. Han ved, hvordan man afholder interessante foredrag.

Kronologisk oversigt og billedliste blev uddelt inden foredraget, så man ikke behøvede at bruge opmærksomheden på at finde ud af, hvad man ville have skriblet ned. Var alle forelæsere dog bare sådan.


Vi nåede en kort tur i universitetsparken efter foredraget. Jeg ville gerne finde Pontus Kjerrmans skulpturer af lærer og elev, og det lykkedes også. De opholder sig i et hjørne ved Institut for Folkesundhed, som det hedder nu. Lidt gemt af vejen, men værd at finde. Læreren er nok professor, i hvert fald ser han lidt selvhøjtidelig ud, mens den lille elev er fuld af beundring.


Dorthe er noget kuldskær og var, som det ses på det øverste billede, godt klædt på, men ænderne i søen rappede vældigt op og svømmede frem og tilbage og lød til at mene, at det allerede er forår.

2 kommentarer:

Ellen sagde ...

Hele dagen?! Så skal man altså også være god, men det var han så åbenbart også.
Jeg tror, at ande- og andre fugle er meget, meget glade over, at vinteren var en ret kort 'fornøjelse'.

eKirsten sagde ...

OK, heldags og heldags... Når det kommer til stykket, svarer det til tre forelæsninger, men dertil kommer småpauser og frokost, så alt i alt bliver det til det meste af den aktive del af dagen. Da jeg arbejdede, var min arbejdsdag godt nok længere, men det var jo dengang.