onsdag den 15. april 2015

Slagtøj med vaskebalje


Hvad laver en vaskebalje halvt fyldt med vand sammen med slagtøjet? Jo, den blev såmænd brugt til at nedtone klangen af et bækken, som blev dyppet ned i baljen, efter at der var blevet slået på det.

Det foregik på årets RAMA festival, Det Jyske Musikkonservatoriums årlige festdag med masser af (gratis :) koncerter, som der efterhånden er ved at blive tradition for, at vi er til.

Det var skrækkelig svært at vælge, hvilke koncerter, vi ville til, for der foregik mange spændende ting samtidig. Som sædvanlig valgte vi en del slagtøj. Jeg tror, konservatoriets afdeling her i byen må være et slagtøjs-kraftcenter.

Vaskebaljen blev brugt i en koncert med Njyd Quartet (fløjte, sax, guitar, slagtøj) i en uropførelse af et værk af Hans-Henrik Nordstrøms. Komponisten var selv til stede og så vældig fornøjet ud med opførelsen. Vi var også fornøjede.

Det allerbedste, vi hørte, var dog et værk spillet af RAMA Symphonic Wind Band - altså et harmoniorkester. Det var af den japanske komponist Tetsunosuke Kushida og hed "Ritual Fire". Jeg har bagefter forsøgt at opdrive japansk kompositionsmusik i de danske biblioteker, men der findes kun meget lidt og intet af Kushida. Jeg må prøve at høre noget af andre komponister.

Det var for resten vanskeligt at finde frem til i det elendige søgesystem, der bliver stillet til rådighed på bibliotek.dk, og måske har jeg slet ikke fundet det hele. Som gammel bibliotekar burde jeg ellers kunne klare sådan en søgning, men man får altså ikke megen hjælp af systemet.

2 kommentarer:

Marianne Dybkjær sagde ...

Hej eKirsten.
Hvad var det der drillede på bibliotek.dk?
Umiddelbart tænker jeg, at hvis du på Musiksøgesiden søger på Japan, vil du kunne bruge filtrene til venstre til at afgrænse din søgning.


Venlig hilsen
Marianne, bibliotek.dk

eKirsten sagde ...

Hej
Nja, det var sådan set det, jeg gjorde, men jeg var ikke tilfreds med resultatet. Jeg mangler bl.a. et filter, der hedder enten klassisk musik eller kompositionsmusik. Måske er det der, men jeg fandt det ikke, selv om jeg foldede nogle af filtrene rigtig meget ud.
Jeg brugte så alligevel nogle af filtrene, men så kom der simpelthen for lidt frem. Oplagte ting, som jeg fandt frem til ad anden vej, manglede, så der manglede formodentlig også andet. Det er måske som sådan ikke søgesystemets skyld, men snarere utilstrækkelig katalogisering.
Men tak for reaktionen.
Kirsten