søndag den 1. marts 2015

Ekstravagance

Pengene har vist siddet lidt løst på mig i februar. I hvert fald har jeg foretaget et par ikke helt sædvanlige indkøb.

Det startede egentlig med, at jeg IKKE købte et armbånd af kork, som jeg ellers var vældig forelsket i. Det klædte ikke min arm, så det var ikke så svært at holde dankortet i etuiet.

Imidlertid havde jeg fået en umådelig lyst til et nyt armbånd. Jeg har længe ønsket mig en sølvarmlænke fra første halvdel at 1900-tallet, så det gik jeg på jagt efter.

Jeg fandt et fint skønvirkearmbånd - billedet til højre. Noget dyrere end jeg havde tænkt mig, men der var ikke basis for at prutte om prisen, så jeg måtte punge ud, hvis jeg ville have det. Der var også et andet, som jeg egentlig endnu bedre kunne lide, men det passede på en eller anden måde ikke så godt til lige præcis mig. Det var også endnu dyrere, men det var nu ikke det, der afgjorde sagen.

Jeg ville have armbåndet, og jeg er heldigvis rigtig glad for det og har bestemt ikke fortrudt. Det har boet på mig næsten lige siden.

Eneste problem: Nu får jeg aldrig gået med alle de andre fine armbånd, jeg har liggende.

Mit andet indkøb var tre dybe tallerkner med blå Lotus dekoration. Dem er man nødt til at købe, når de er der, for de er særdeles efterspurgte.

For nogle år siden så jeg i samme antikbutik 3-4 stykker, men da jeg fik bestemt mig for, at jeg gerne ville spise min daglige havregrød af en Lotus tallerken, var de solgt.

I mellemtiden har jeg fået fat i en enkelt, som dog ikke er i så god stand som de nye.

Jeg købte med vilje både to i den mørkeste blå farve og den ene lyse. Jeg tror, de må være produceret på forskellige tidspunkter.

Eller også er den lyse en 2. sortering. I hvert fald er der en fejl i dekorationen, hvor to af lotusbladene sidder betydelig tættere sammen end de andre.

Hvis jeg købte fra nyt, ville jeg nok ikke købe noget med fejl, men når det er gammelt, synes jeg, det er charmerende. Lidt sært.

Nu har jeg både det armbånd, jeg ønskede mig, og det Lotus, jeg har "brug" for. Der er overhovedet ingen grund til at besøge genbrugs- og antikbutikker og markeder mere, men jeg tvivler nu på, at jeg helt holder mig væk.

1 kommentar:

Den gamle krage sagde ...

Der er vel altid basis for lidt flere tallerkener. De kan jo gå i stykker, det skidt.
Både tallerkener og armbånd er fine. Jeg forstår din glæde over købene.