lørdag den 27. september 2014

Pulsvarmere med katte

Dem har jeg lavet!

Vores venners katteglade datter blev 18 i går. Jeg havde for nogen tid siden set mønsteret til et par pulsvarmere med et yndigt kattehoved på Ravelry. En oplagt gaveide, det måtte prøves.

I Ravelry-opskriften er der bare et hul til tommelfingeren. Jeg kan selv meget bedre lide, når der er en tommelfingerkile, så sådan lavede jeg mine pulsvarmere. Først lavede jeg dog en prøve for at se, hvordan størrelsen blev med det garn, jeg havde valgt (Knolls Samarkand til selve handsken).

Bagsiden af prøvehandsken før jeg heftede ender.
Hele kattehovedet skulle egentlig laves med intarsia teknik, hvilket på dansk vist må være gobelinstrik. Jeg syntes, der blev for mange tråde, der skulle hæftes med den teknik, så efterhånden brugte jeg mindre og mindre intarsia og mere og mere almindelig flerfarvestrik.

Jeg er ikke så god til nogen af delene, men blev bedre hen ad vejen.

Jeg mangler at få færdiggjort den anden handske til prøveparret. Ikke just fjernsynsstrik, mens hovedet bliver strikket.

Øverst er det de færdige gavehandsker. Jeg er faktisk ret stolt af resultatet.

3 kommentarer:

Den gamle krage sagde ...

Wuawwwww mmmiiiaaaaauuuuwwww.
De er SKØNNE!
må fluks i gang - foreløbig gemmer jeg lige ideen.
Jeg tror, jeg kunne være fristet til at maskesy dyrene på...

Den gamle krage sagde ...

PS. Jeg synes helt klart bedst om dine tommelfingre. Jeg kan ikke lide 'hulløsningen', jeg vil have varme om mit tommelfingergrundled.

eKirsten sagde ...

Tror man sagtens kan brodere misserne på med maskesting. Øjnene er i forvejen broderede.