torsdag den 25. september 2014

Jeg er ikke døv

- men det er der åbenbart mange andre, der er.

Eksempel 1:
I sidste uge hørte vi i Musikhuset koncerten "Vi sidder bare her" med Jørgen Leth, Michael Simpson og Frithjof Toksvig. Jørgen Leth på stemme, de to andre på et utal af instrumenter. Jeg kan rigtig godt lide Michael Simpsons musik, men er normalt ikke Jørgen Leth fan, men det her var hylende morsomt. Vi lo, så tårerne trillede over de ekstremt selvironiske Jørgen Leth tekster og nød de mere poetiske eller eftertænksomme tekster.

Mine uundværlige juletræer til at proppe i ørerne
MEN det var for højt. I Århus' Musikhus er det altså ikke nødvendigt at skrue så voldsomt op for lydstyrken. Det skulle da lige være, fordi de fleste yngre personer har beskadiget deres hørelse med for megen højlydt musik direkte i øresneglen.

Heldigvis havde vi vores ørepropper. Jeg har dem simpelthen altid på mig, og det er forholdsvis tit, jeg må have dem i anvendelse. Aldrig til klassisk musik og yderst sjældent til jazz, men ellers.... Jeg har også haft brug for dem til musikteater.

Eksempel 2:
Vores gamle computer kørte Windows XP, så vi måtte meget mod vores vilje, og selv om den gamle ikke var slidt op, skifte til en ny i foråret.

Vi er IKKE tilfredse med den nye. At det nye styresystem ikke er nær så godt som XP, er ikke computerens skyld, men at den brummer eller suser det meste af tiden, må tilskrives computeren selv.

Vi købte hos Føniks Computer, hvor vi før har handlet og været meget tilfredse. Vi sagde, at vi lagde stor vægt på at få en lydløs computer. Derfor fik (og betalte) vi et særligt kabinet, så vi var ret skuffede, da vi fik dyret sat til. Vi har simpelthen aldrig haft eller har arbejdet med en så støjende pc før.

Løgn! Ingen "complete" lydabsorbering hos os.
To gange har den været til overvågning hos Føniks, men de kan overhovedet ikke konstatere nogen fejl. Enten har vi fået ualmindelig dårlig vejledning, da vi købte vores "støjsvage" pc, eller også er deres servicefolk døve. Jeg hælder måske mest til den sidste teori. Under alle omstændigheder har vi handlet hos Føniks for sidste gang.

2 kommentarer:

Den gamle krage sagde ...

Kender alt for godt problemet med alt for højt lydniveau til koncerter.
Der er koncerter/grupper vi simpelthen har set for sidste gang af samme grund. Der er koncerter hvor lyden har været skruet væsentligt højere op end udstyret har kunnet bære, med fæl forvrængning til følge.
Jeg har ikke tænkt på at bruge høreværn. Det er mig i den grad imod, at skulle bruge propper i ørerne for at kunne nyde lyd.
Det er skammeligt!!!
Så hellere kirkekoncerter. De kan være ret gode, og lyden en fornøjelse.

eKirsten sagde ...

Ja, det er rigtigt det med kirkerne. Der har jeg heller aldrig været udsat for lydproblemer.