tirsdag den 27. maj 2014

I grisegalop

Om lidt går den vilde galop

I søndags var vi på SofariJohannesminde nær Skanderborg. Vi så masser af glade grise med krølle på halerne og også masser af grisegalop, men grisegaloppen var svær at fotografere. Jeg burde have taget en video.

Vi fik også en masse spændende at vide om, hvordan det er at have en økologisk grisefarm med 200 søer. Og grisene var dejlige.

Jeg var godt klar over, at økologisk svinekød ikke udgør nogen stor markedsdel af det samlede svinekødssalg her i landet, men at andelen er helt nede på 1%, overraskede mig nu alligevel. Endnu en gang et bevis på, at det er prisen, der er det vigtigste parameter for danskerne.

Måske ville en mere offensiv markedsføring hjælpe. Sofarierne er i hvert fald en god ide, med desværre er det nok mest de i forvejen "frelste", der finder vej. Men vi får så til gengæld lige vores synspunkter skærpet.

Flere fotos af de skønne grise:

Jeg vil også have en patte!
Ved redekassen
Et par kvikke krabater
Skøn halm at rode i.

8 kommentarer:

Rie Sauer sagde ...

Det er da nogle herlige grissebasser.
I Sverige er der rigtig gang i diskussionen vedr. Dansk grisehold. Flere Ica'er nægter at sælge det

Rie Sauer sagde ...

Det er da nogle herlige grissebasser.
I Sverige er der rigtig gang i diskussionen vedr. Dansk grisehold. Flere Ica'er nægter at sælge det

eKirsten sagde ...

Ja, er det ikke utroligt, at diskussionen skal foregå i Sverige? I Danmark spiser de fleste helt ukritisk alt (læs: det billigste). I 70'erne tegnede Michael Witte en plakat med en gris, hvor der stod: Den strutter af penicillin. Og det gør de danske svin stadig, også selv om der nu kommer flere og flere dødsfald - mennesker - på grund af resistente bakterier.
Jeg er i øvrigt stor ICA-fan.

Lilly sagde ...

GODT indlæg, Kirsten! Skønt med glade grisebasser - det er jo sådan, de skal have det og behandles. Med respekt for deres egne behov og med græs under klovene og frisk luft og sol! YES!

Jeg er godt nok også (negativt) overrasket over, at salget af øko-grisekød er så minimalt! Selvom jeg ikke spiser kød fra pattedyr, så tjekker jeg nogle gange priserne og sammenligner øko med ikke-øko - jeg synes altså ikke, at det er en prisforskel, der vælter budgettet! Men det er jo en prioritering - og dyrevelfærd koster. Nogle af os er heldigvis villige til at betale prisen, fordi vi har hjertet med, når vi handler ind...

Ja, svenskerne boycotter pt. danske grise - GODT! Lad os håbe, at det rykker....

eKirsten sagde ...

Tak for kommentaren, Lilly. Det er netop - for de allerfleste - et spørgsmål om prioritering. Spis lidt mindre kød eller drop en skiferie eller...

Lilly sagde ...

Hørt! ;-)

Karina Brandt Olesen sagde ...

Nåååååå hvor er de søde!! :o
Du er velkommen til at gå forbi min blog hvis du har lyst, den åbner 5. juni efter en lille blog-pause :-)
Knus Rina
https://www.facebook.com/rinainarinadk
rinasverden.net

Karina Brandt Olesen sagde ...
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.