mandag den 24. december 2012

Citater om katte #17 - og fødselsdag - og glædelig jul

Ingen ser så forventningsfuld ud som en kat, der venter på at blive fodret.
Henry James

Det er et citat, der passer godt på vores Sarantoya, der i dag bliver 12 år.
TIL LYKKE, skattebarn!

Sarantoya er fantastisk til at få sin mad indenbords på ingen tid. Det forsøger vi at kompensere for, så hun får aldrig sin mad i en skål. Nogle gange bliver hendes kattekugler kastet én ad gangen fra den ene ende af stuen til den anden ende i køkkenet. Det giver god motion.

Hun har også et såkaldt aktivitetscenter, hvor hun skal arbejde lidt for at få fat i maden. Det er meget populært, og den behændige kat har opøvet en gevaldig hurtighed med hensyn til at få kuglerne manøvreret fri. Hun har centeret helt i fred, for Lilit nedlader sig ikke til at arbejde for føden. Ret praktisk, da de ikke får samme slags mad.

Endelig har hun nogle såkaldte spisebolde, som hun skal trille rundt med for at få kuglerne ud. De er vist favoritterne lige nu. På billedet står Dorthe uden for billedet og fylder mad i en bold, der ligger i tallerknen på kradsetræet, mens Sarantoya ser - nå ja, netop forventningsfuld - til.

Som det ses, er hendes mave noget bar. Hun kan måske huske, at hun en gang på en udstilling blev slået af en sphinx-kat, så hun tror, det er smukkest at være bar. Nej, det er nu nok en allergi, som kom i forbindelse med hendes sterilisation for mange år siden, men hverken dyrlægen eller vi har kunnet identificere allergien nærmere. Den er værst forår og efterår, og pelsen når aldrig at blive ret lang inden næste sæsonskifte.

GLÆDELIG JUL til alle! Vi tobenede glæder os til vores and, der er vokset op i dyrevenlige forhold på Gothenborg, og den altid sultne Sarantoya får lidt ekstra i anledning af fødselsdagen. Og julen...

1 kommentar:

Den gamle krage sagde ...

Glædelig jul også til dig og dine.
Vores Alfredkat tror, han er en hund - i hvert fald hugger han maden i sig i samme tempo. Troede, han var helt den eneste med sådan et æde-gen!