lørdag den 3. juli 2010

Professionel fotograf...

...bliver jeg aldrig. Men nu har jeg prøvet at sælge et billede - sådan da.

Jeg har før fået henvendelser på nogle af mine billeder. Enten til diverse netsider uden vederlag eller til reklamebrug. Bl.a. henvendte et japansk kattefoderfirma sig, men det blev ikke til noget, enten fordi jeg forlangte for meget, eller fordi billederne alligevel ikke var gode nok rent teknisk.

Denne gang var det et engelsk haveblad, BBC Gardeners' World, der gerne ville bruge mit foto af Geranium Philippe Vapelle. De ville betale 20£ for det, men den eneste måde, de kunne sende beløbet, var ved en bankoverførsel. Jeg opgiver ikke mit kontonummer i en email, heller ikke selv om modtageren virker fuldstændig ærlig, men jeg syntes, det kunne være sjovt at se billedet i et engelsk haveblad, så jeg gav alligevel lov til, at det måtte bruges mod at jeg fik bladet at se.

Men så opdagede jeg, at Gardeners' World også har en lille butik og tænkte, at jeg måske kunne blive "betalt" i naturalier. Jeg fandt en paper potter - et lille grej til at lave plantepotter af avispapir - som jeg syntes så sjov ud og spurgte, om jeg kunne få den.

Det kunne jeg, og i går kom den. Faktisk for anden gang. Jeg var nemlig for sent kommet i tanke om, at den kunne risikere at komme i min 14 dages ferie, og da jeg skrev til Gardeners' World for at bede dem vente med at sende den, var den allerede undervejs.
De skrev også, at hvis den kom retur, ville de da bare sende den igen.

Jeg prøvede alligevel at få postvæsenet til at holde brevet tilbage, men det var absolut umuligt!!! Det postvæsen er altså ikke service-minded. Jeg tror, de er ved at afskaffe sig selv. Hvis jeg havde haft tid til at spørge på mit eget posthus, tror jeg, det godt kunne have ladet sig gøre, for de er både flinke og servicemindede, men jeg havde ikke tid, så jeg prøvede både telefonisk og på email, men der var blankt afslag.

Nu er papirpottefremstilleren i hus, og jeg glæder mig til at afprøve den næste år. Bladet har jeg fået for længst sammen med en kalender, og det er kun et udsnit af billedet, der er brugt, men det er jeg meget stolt af alligevel.

1 kommentar:

Irene sagde ...

Det synes jeg da også roligt du kan være stolt af. Til lykke med det! Det er da superflot at have et billede i et engelsk haveblad!!! Og sikken en god idé med en byttehandel:-)