onsdag den 21. maj 2008

Frodighed


En af de ældste planter i haven er porcelænsærenprisen. Den stod ved siden af den græs, der nu er fjernet, og man kan godt se på billedet, at den blev lidt trykket af sin dominerende nabo, men mon ikke den bliver helt harmonisk næste år.
Jeg synes, den er meget køn, og den sarte lyse blå passer perfekt til de lette blomsterranker.


En af vores krukker er blevet plantet til med den porcelænsstjerne, der ikke blev plads til i bedene. Bag krukken kan man se en af mine storkenæb. Den hedder Philippe Vapelle, og det er den nyeste storkenæb i den blå have.


Jeg købte den sidste år hos Staudefeen, og jeg synes, den ser rigtig fin ud allerede i år.
På nærbilledet nederst kan man også se det fine, dunede løv. Philippe Vapelle er storkenæb nummer to, der blomstrer hos os. Den første var Gravetye, og den står stadig i fuldt flor.

De seneste af de blålige tulipaner blomstrer også endnu, men de er på det sidste. Desuden er der netop nu bl.a. iris, klematiser og akelejer. Vi har akelejer i både en helt mørk blålilla og i en lidt lysere og mere ren blå farve - og så har vi minsandten også både hvide og lyserøde. Jeg tror de lyserøde er kommet fra frø, jeg har spredt fra den lyseste af de blå. Akelejer er åbenbart ikke helt farvefaste, men det vidste jeg vist egentlig godt. De hvide akelejer må godt være der, og jeg kan ikke nænne at fjerne de lyserøde i år, men måske bliver de flyttet til den anden side næste år. Og jeg må hellere lade være med at sprede flere frø.

2 kommentarer:

Hanne sagde ...

Fandt din blog ved et tilfælde, jeg googlede på ´pervskia grækenland´, og dit profil-billede dukkede frem!! Jeg kunne så kende ´min´ bibliotikar. Du blogger bl.a. omkring haven, så jeg tænkte om du har kendskab til disse to fora; blomsterdalen.dk og floralen.dk. Derigennem har jeg fået mange bekendte og venner. Med nogen af dem rejser jeg til Chelsea flowershow til maj.


Hilsen Hanne, Tilst

Hanne sagde ...

Jeg mente ´perovskia grækenland´. Lækker blå halvbusk.