søndag den 11. august 2024

Nyt højdepunkt

Kunstmuseet i Esbjerg var et af rejsepas-ugens højdepunkter. Et andet kom allerede søndag, hvor vi var i Kerteminde på Johannes Larsen Museet.

Den aktuelle særudstilling hedder Nærvær, og den præsenterede dejlige, dejlige fuglebilleder af de to naturkunstnere Lars Jonsson fra Gotland og Jens Gregersen fra Vorsø i Horsens Fjord.

Vi var med på en rundvisning, og det giver næsten altid noget ekstra. Også denne. Vi hørte blandt andet om, at begge kunstnere havde malet nye værker direkte på museets vægge.

Fotoet nedenfor er en detalje fra et stort vægmaleri med havørne af Jens Gregersen. Lav opløsning, vandmærke og min tekst over billedet gør, at det må være ok at bringe det.


I haven var der som sædvanlig også masser af fugle. Ud over de vilde fugle høns, gæs og ænder, blandt andet nogle fine løbeænder. De er altid sjove at se på.


Efter en lang søndag på Fyn ville vi tage en lidt kortere tur mandag. Flere af de steder vi havde overvejet, havde mandagslukket, så Silkeborg kom med nærmest på afbud. 

Det var lang tid siden, vi sidst havde kigget ind til Tollundmanden, så et besøg på Silkeborg Museum var oplagt.

Siden sidst var han flyttet ind i en meget fin ny udstilling, og museet havde fået nogle af verdens bedste rekonstruktører til at lave en rekonstruktion i fuld størrelse  af ham, som man mener, han så ud i levende live. Den var faktisk meget spændende at se. Der var også udstillet dele af ham, som ikke har været udstillet før. Deriblandt hans højre storetå, der længe blev anset for at være forsvundet, men i 2016 dukkede den op i et dødsbo i København. Spøjs historie!

Der var også en sjov særudstilling på museet, "Motivet genbesøgt". 1800-tals malerier og fotografier med motiver fra Silkeborg-egnen blev udstillet side om side med nye fotografier af de samme steder. En sjov ide, og vi brugte en del tid i udstillingen.

Både på Fyn og på vej hjem fra Silkeborg havde vi stor nytte af de regionale busser. På turen til Kerteminde var det en nødvendighed - der går ikke tog mellem Odense og Kerteminde, men hvis vi ikke havde haft rejsepassene, havde vi nok ikke taget bussen fra Silkeborg, og det var faktisk en meget bedre forbindelse end toget. Så lærte vi det.

Ingen kommentarer: