torsdag den 4. november 2021

Efterårets farvepalet

 

Vores tempeltræ har igen i år været helt fantastisk, det er en daglig glæde. I vel en måneds tid har det været klædt i efterårsfarver. Først en lidt grøngul, men så blev det en helt usædvanligt lysende gul, som jeg faktisk ikke er sikker på kommer ordentligt frem i fotoet - men tilnærmelsesvis.

Hvis der ikke kommer stærk blæst, så vil alle bladene om et par dage dale lige så stille ned som sne. Jeg har en ide om, at det før er sket den 4. november, men jeg tror ikke, det bliver i dag.

Der er ikke mange blomster tilbage i haven. Nogle enkelte storkenæb og så de her fine lyslilla asters:


De lyser også op, bare til den anden side af huset.

Alt er dog ikke efterårsagtigt. Ved et af vores nærmeste busstoppesteder ser der sådan ud netop nu:


Det er et nyt bed med vilde blomster, der er kommet, og frøene er blevet sået ret sent, måske i juli eller august, så næste år er de nok afblomstret på dette tidspunkt. Eller måske bliver der sået nye?

Løn og ahorn er vist efterårsballets dronninger. Hvis der er nogen, der kan lyse op, så er det dem


Nej, det er egentlig uretfærdigt, faktisk er der jo rigtig mange træer, der har smukke efterårsfarver. Eg og bøg er for eksempel heller ikke så ringe.

1 kommentar:

Ellen sagde ...

Hvert år er det som om alt i naturen lige skal give den en ekstra skalle, inden der lukkes ned for vinteren, men i år synes det er ekstra farverigt. Sådan er det nok hvert år.
Foråret begynder mere afdæmpet, som om det lige skal varme langsomt op.