fredag den 29. oktober 2021

I Vejle

Vi har lige haft en enkelt overnatning i Vejle, hvor vi også nåede en lille eftermiddagsbytur.

Vejles gågade er en tro kopi af gågaderne i mange andre provinsbyer - altså ikke specielt interessant - men vi fandt byens garnbutikker. Man må jo lige tjekke, om der skulle være noget specielt, hvilket dog ikke var tilfældet. Hvilket igen ikke er ensbetydende med, at der ikke blev foretaget indkøb.

Tilfældigvis kom vi i en smøge, der gik ud til gågaden, forbi Kjærstrup Chokolade, og sådan en er der langt fra i alle byer. Nogle af deres flødeboller blev indkøbt, men faktisk syntes jeg ikke, de var helt så gode, som de plejer at være. Er kvaliteten faldet, eller var det bare et tilfælde? Trods alt er det stadig nogle af de bedste.

Der var et glædeligt gensyn med Vejles Pontus Kjerrman-skulpturer:

Ja, Dorthe er altså en senere og midlertidig tilføjelse

Dejligt, at man i næsten alle byer gør noget ud af den kunstneriske udsmykning, som i sagens natur giver byerne hver deres særpræg.

Når man lige ser bort fra bymidten, så synes jeg også, det ser ud til, at Vejle gør noget ud af de nye bygningers arkitektur. Bølgen er selvfølgelig et tydeligt eksempel, men det er en del andre nyopførte bygninger også, og det er bestemt ikke altsammen firkantede kasser.

Da jeg var barn, skulle vi altid lige lægge mærke til det runde hus på Fredericiavej, når vi kørte forbi. Det er der endnu, men der er kommet adskillige nye cylinderformede huse og også andre huse med sjove skæve vinkler. Tomlen op for det!

2 kommentarer:

Ellen sagde ...

Og vi ærgrer os over, at man ikke fra Vejlesundbroen kan se bølgen. Det kunne man engang, men man har lavet en ugennemsigtig 'mur' hele vejen over, så man ikke kan se noget som helst. Det er muligvis godt for trafiksikkerheden, at førerne ikke kan se noget, men der er trods alt også mange passagerer, som gerne må kigge ud ad vinduet, mens bilen er i fart.

eKirsten sagde ...

Jeg kender godt den afskærmning, og det ærgrer også mig. Ydermere er Vejlebroen jo ikke det eneste sted, hvor man berøver os udsigten. Jeg kender i hvert fald nogle steder omkring Silkeborg, hvor det også er tilfældet.