søndag den 23. august 2020

August-udflugter

Vi havde ikke rigtig fået nok af vadehavet, så en kaffeaftale med Bodil blev lavet om til en udflugt. Bodil havde aldrig været i Ribe før, så der måtte vi til.

Vi havde bestilt bord til frokost på et af Ribes udmærkede spisesteder, men inden kunne vi nå at besøge Sankt Catharinæ med dens fine klostergård.

Vi var i Ribe på en af de meget varme dage,
men i klostergården kan man altid finde skygge et eller andet sted

Efter frokosten ville vi selvfølgelig se domkirken, både indvendig og udvendig. Der er jo meget at kigge, udvendigt blandt andet de fine bronzedøre af Anne Marie Carl Nielsen. Jeg har vist ikke før bidt mærke i de søde dørhåndtag på norddøren i facon som snegle, men det gjorde jeg denne gang:


Efter nogle timer med Ribe Domkirke kørte vi til Rømø, som Bodil heller ikke kendte, for at få vores kaffe på - ja, gæt selv. Bodil er også kageentusiast, så hun skulle da præsenteres for Hattesgaards kagedisk.

På vejen hjem ville vi købe daglige fornødenheder i Ribe for at undgå de århusianske supermarkeder, men vi tog lige en omvej omkring Kammerslusen. Der var så fint og fredeligt, og der var en masse svaler til at stå for underholdningen. Indkøbet bagefter foregik som forventet uden de store menneskemængder, ret smart af os, syntes vi selv.

En uges tid efter var Ringkøbing Fjord målet for vores udflugt. Jeg ville gerne se de mange svaner, der holder til der, mens de fælder svingfjerene og ikke er i stand til at flyve.

Jeg fik set svaner, men godt nok mest ved Skjern Enge, hvor vi så store eskadrer sejle af sted. På billedet er kun et lille udsnit.


Inden vi kiggede svaner, havde vi været forbi Stauning Havn, hvor vi ikke før har været. Det viste sig at være en meget idyllisk plet med en masse små, meget velholdte huse nærmest på størrelse med kolonihavehuse. Vi tror ikke, det kun var redskabshuse, men at de nok fungerede som en slags sommerhuse. 

 
Der var også en restaurant, hvor vi valgte at få vores frokost, og det blev sommerens bedste stjerneskud. Indtil nu i hvert fald.

Vi gentog successen med at købe ind uden for Århus. Denne gang i Ringkøbing, hvor der heller ikke var overfyldt. Der var dog et enkelt par foran os i betalingskøen, og tænk, det var nogle af vores naboer. Fuld enighed om, at Kvickly i Ringkøbing var bedre end Kvickly i Åbyhøj. Men bortset fra Kvickly fik vi ikke set meget til Ringkøbing, så måske tager vi på endnu en udflugt.

Landmændene var overalt i gang til langt ud på aftenen med at høste de sidste marker. 

De ellers så store landbrugsmaskiner så så små 
og legoklodsagtige ud på toppen af bakken.

3 kommentarer:

Ellen sagde ...

Vi er nærmest stamkunder i Kvickly Ringkøbing pga. de mange efterårsferier vi har tilbragt på Holmslands Klit, og ja, det er en rigtig god forretning. Jeg kender ikke Åbyhøj, men jeg kender Næstved, som i Kvickly-henseende bliver slået med flere længder af Ringkøbing.
Ribe er også en dejlig by - I kommer godt nok meget rundt for tiden, men det er også skønt med lidt afveksling fra hverdagen.

eKirsten sagde ...

Nja, vi kommer da vist ikke så meget rundt som jer, men jeg er unægtelig glad for udflugterne.
Kvickly Åbyhøj er ikke så stor, men den har sine fordele, især er den meget stærkere på økologi end de fleste andre. Ringkøbing havde hverken økologiske agurker eller spidskål. Jeg gider jo ikke passe et drivhus, så jeg er nødt til at købe mine agurker, og de økologiske smager altså langt bedre.

eKirsten sagde ...

P.S. Men der var færre mennesker i Ringkøbing Kvickly.