tirsdag den 1. september 2020

Knitting on the dock of the bay


I går var ifølge kalenderen den sidste sommerdag, og den viste sig fra sin bedste side.

Vi kørte en tur til Juelsminde, og hvorfor så lige Juelsminde? Jo, Politiken har i løbet af sommeren i deres rejsetillæg haft en serie, hvor de har præsenteret forskellige egne i Danmark.

Jeg syntes, de fik præsenteret det nordlige og det sydlige Jylland, områder, jeg selv kender rigtig godt, på en god måde. Men da de kom til trekantområdet, slap inspirationen vist op. De fik ikke bevæget sig ret langt væk fra Horsens Fjord, og trekantsområdet er en del mere end det. 

Men Juelsminde ligger i trekantområdet, og den blev fremhævet i artiklen. Jeg har ikke været i Juelsminde i over 50 år, så det kunne jo være interessant at finde ud af, hvad der var så specielt ved den by.

Det fandt jeg nu ikke rigtig ud af. Der skulle være nogle gode, børnevenlige badestrande, og så er der en fin havn, mest til lystbåde. Selve byen er altså ikke noget at skrive hjem om, og der var heller ikke meget liv i den, men det er selvfølgelig heller ikke højsæson mere.

Der var livligere ved havnen, så der slog vi os ned med en kop kaffe og vores strikketøjer. 

Jeg spurgte engang, da vi skulle til Bornholm, hvad Dorthe gerne ville derovre. "Hænge ud på en havn", svarede hun. Juelsminde er absolut ikke Bornholm, men havnen er rigtig god at hænge ud på.

Vi fik set Juelsminde, men det er nu nok ikke et sted, vi vender tilbage til. Vi kørte også en del omveje i landskabet, og det blev næsten mørkt, inden vi kom hjem. Heldigvis kiggede jeg ud ad vinduet oppe på mit værelse - det gør jeg nu tit, for jeg har en ret god udsigt, og i går var månen bare helt fantastisk. 


Den havde absolut ikke den farve, måner skal have, og jeg mener ikke, farverne i mit billede er ret meget ved siden af. Flot så den ud over Århus-bugten.

I dag - den første efterårsdag - er vejret lige så dejligt her, og måske gentager månen også successen i aften.

1 kommentar:

Ellen sagde ...

Det er skønt med disse ture som en god afveksling i hverdagen - og så oven i købet være heldig at få foreviget Danmarks største fuldmåne! Det er ret flot, når den står lige over horisonten og ser vildt stor ud :-)