torsdag den 11. juli 2019

Dansk sommer


På mine traveture rundt i området kommer jeg af og til forbi et stykke med brak. I dag duftede der helt vildt godt! Det må have været tidslerne, og kønne er de sådan set også. Jeg nød dem i hvert fald.

Jeg håber brakstykket får lov at blive der, også til gavn og glæde for insekterne. Der bliver ellers bygget rigelig meget på de grønne arealer, der stadig findes.

På villavejene i vores område er man ved at lave regn- og spildevandsseparartion. I samme omgang bliver der anlagt vejbede, som også skal tjene som bassiner til for meget regnvand.

Bedene bliver plantet til med forskellige planter fra den danske natur. I dette bed er det mestendels katteurt lige nu, nogle af de andre bede er en del mere brogede.

Jeg kan allerede nu mærke, at jeg kommer til at passere de bede rigtig tit. Jeg skal jo holde øje med, hvilke planter der nu blomstrer.

Stort set er jeg tilfreds med sommervejret indtil nu. Sidste år var det altså for varmt for mig. Men forrige torsdag var vi til dyrskue i Herning, og da var vi godt nok utilfredse med vejret.

Det var ikke rigtig storm, men det nærmede sig, og samtidig var det koldt. Ydermere gav det sig til at regne sidst på dagen. På selve dyrskuepladsen kunne vi gå ind i staldene, men det øsregnede også, da vi skulle gå derfra, og der var et godt stykke fra pladsen til parkeringen. Vi blev gennemvåde og kolde, så vi satte stærk pris på varmen i bilen. Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har skruet op for bilvarmen i juli måned.

Inden da havde vi selvfølgelig set en masse dejlige dyr. Vi så mest på heste og kvæg. Og får. Og geder. Og kaniner og høns. Og lidt på katte, men det var faktisk de dyr, vi brugte mindst tid på.


Billedet af de nydelige dyr er taget, da regnen var startet - altså i en af staldene. Jeg har beklageligvis glemt, hvilken race, det var (Piemontese?), men de må bestemt være i familie med Isbjørn, som vi mødte i Skallerup Indlandsklitter for et par år siden.

Det er mange år siden, jeg sidst var til dyrskue, men jeg vil gerne af sted igen. I godt vejr!

1 kommentar:

Ellen sagde ...

Det er mig simpelthen så stor en fornøjelse at se alt det, der bliver gjort for insekterne nu.
Faunabælter og den slags tilplantning i byerne, som du er inde på her. Dejligt!
Jeg synes vi har mange flere bier i haven, end vi har haft de seneste år, så der er åbenbart ved at ske noget positivt. Til gengæld har vi stort set ingen sommerfugle.