fredag den 9. februar 2018

Ugens træ - uge 6


NU skal det endelig være et birketræ. De er bare så dekorative!

De er også forkætrede. Dels på grund af alle birkepollenallergikerne - jeg bor selv i hus med en af slagsen. Nogle vil helst have alle birketræer udryddet.

Der har været røster fremme om, at der skulle gives tilskud til fældning af birketræer. Det, synes jeg, er at gå for vidt. Skulle man så også forbyde al anvendelse af parfume af hensyn til parfumeallergikere. Alt brød, der indeholder gluten, af hensyn til gluterallergikere? Kun tillade salg af soyamælk og lignende produkter af hensyn til mælkeallergikere? O.s.v., o.s.v.

Man skulle hellere forske noget mere i udvikling af allergivacciner og anvendelsen af dem og uddanne nogle flere læger med speciale i allergier.

Det anden grund til birketræernes upopularitet er, at det er usædvanligt tørstige træer. Der er en hel del, der ikke kan gro i nærheden af birketræer.

Lille Vildmose er et af de områder, hvor de tørstige birke giver problemer, for vildmosen er ved at udvikle sig til noget andet og tørrere end en mose. Det er derfor, vi igen har fået elge i Danmark. Man håber nemlig, at de udsatte elge vil gnaske de nye små birke i sig, så der ikke bliver flere, sådan at mosen stadig vil være en våd mose.

I andre områder stiger grundvandet for meget. Hvad med her at få plantet nogle birk, som givetvis ville drikke en del af overskudsvandet.

I vores villakvarter er der en del meget smukke birke, og det var svært at vælge et ud til fotografering. Jeg må indrømme, at det faktisk blev den lille 2CV, der fik mig til at vælge netop dette træ, men birken er nu også en meget flot en af slagsen.

Stammen er fra en anden og lidt yngre.

6 kommentarer:

Ellen sagde ...

Jeg slog lige ned på den med udvikling af allergivacciner ... lige præcis det er ikke noget problem. Jeg var i den branche i 35 år, og jeg arbejdede i produktuviklingsafdelingen. Der findes vacciner til birkeallergikere (og masser af andre slags allergikere), og de virker. Endnu findes birken kun som indsprøjtninger, men de er i gang med fase 3 på tabletten, som også findes til græs, husstøvmider og ragweed.
Vi har gennem mange år kureret allergi - ikke kun fjernet symptomerne, som de skrækkelige binyrebarkhormoner gør.
Problemet er, at lægerne ikke kender til det, eller dem der gør, siger, at det ikke virker. Det gør det, og vi har, som de eneste i verden, WHO's blå stempel på dette.
Problemet er det andet, du nævner: at der ikke er tilstrækkeligt med specialelæger inden for allergi. Specialet blev for en del år siden pillet ud af medicinstudiet til manges store undren, for det er 20 % af den vestlige befolkning, der er allergikere.
Det blev en lang kommentar, og jeg kunne sagtens skrive mere, for der er generelt alt for stor uvidenhed inden for dette omfattende emne - og for mange alvorlige problem.

Ellen sagde ...

PS: Og selvfølgelig skal man ikke fælde birketræerne. Skulle man så også forbyde græs? Det ville nok blive svært. Husstøvmider? De er stort set umulige at udrydde. Og hvad med hunde og katte? Nej, lad os få helbredt allergikerne i stedet for.

eKirsten sagde ...

Yderst interessant! Især at man faktisk kan KURERE. Det vidste jeg ikke.
Jeg kan godt huske, at specialet blev fjernet, og var en af dem, der undrede sig. Hvor dumt kan man te sig? Ved du, hvordan det er i udlandet - bliver der uddannet flere allergilæger der? Man kunne måske betale sig fra behandling hos en privatpraktiserende læge i for eksempel Tyskland.

Ellen sagde ...

Udlandet ved jeg desværre ikke noget om, men man kan gå til egen læge og insistere på en kurerende allergibehandling. Og IKKE lade sig gå på af, at han/hun siger, det ikke virker. Det er kun fordi vedkommendes viden er for lille, men ALK lærer gerne lægerne op på anmodning.
Se evt. 'mit' firmas hjemmeside: alk.net Her er sites for både for patienter og for læger.
Vaccinationsprogrammet er langvarigt, og man skal møde op hos lægen, i modsætning til tabletterne, som man kan tage hjemme, og jeg kender ikke tilskudsreglerne mere, men det kan da undersøges.
Til gengæld bliver over 80 % af allergikerne kureret for livstid med denne behandling.

Ellen sagde ...

Du er velkommen til at ringe til mig. Hvis du sender en mail med dit telefonnummer, ringer jeg dig gerne op - og giver dig mit nummer :-)
Kig på ALK's hjemmeside og skriv/ring, hvis jeg kan være til hjælp (jeg er altså ikke eksperten - jeg var bare med til at udvikle medikamenterne ...)

eKirsten sagde ...

Tak, det gør jeg måske. Foreløbig vil jeg lige have kigget firmaets hjemmeside. Når OL er ovre, altså :) Lige nu sluger det al overskydende tid og lidt til.