mandag den 20. juli 2015

Jeg er ikke alene

Der er andre end mig, der "lider af madlavning"

I går læste jeg nemlig med stor fornøjelse i min avis om ernæringsekspert Per Brændgaard, der synes, det er kedeligt, besværligt og unødvendigt at lave mad. Han mener simpelthen, at alt for mange lider af madlavning. De laver mad som en pligt, men ville egentlig hellere bruge deres tid på noget andet - og det bør de så gøre. Se artiklen eller find Per Brændgaard på Facebook.

Det er befriende, at han ikke er spor frelst. De personer, der godt kan lide at lave mad, skal selvfølgelig gøre det, og vi andre kan så bare lade være.

Jeg er enig, og jeg kan sagtens klare mig uden det daglige varme måltid. Noget mange undrer sig over, men jeg er altså utrolig glad for rugbrødsmadder. Grød om morgenen, salat til frokost, rugbrød til aften, sådan ser min dagsmenu tit ud.

Også når det gælder salaten springer jeg over, hvor gærdet er lavest. Dels kan man få udmærkede færdige salater, dels køber jeg altid færdigskyllet rucola og også tit færdigsnittet kål eller rødbeder.


Nogle få ting laver jeg. For eksempel gider jeg godt skrabe nye kartofler. Den smag kan man ikke købe sig til. Jeg laver også grøntsagssupper. Og jeg kan godt lide at bage kager, men det gør jeg selvfølgelig kun, når der er en anledning. Hellig, hellig :)

Måske kan det endda have en samfundsmæssig positiv virkning at købe sig fra besværet med at lave mad, men jeg er ikke økonom, så det kan jeg ikke helt gennemskue.

3 kommentarer:

Ellen sagde ...

Jeg tror der er mange, der har det som dig, men de er nok inde i skabet endnu, så at sige, for det er nemlig meget utrendy ikke at gide at lave mad.
Så længe man sørger for at leve sundt, er det vel fuldstændig ligegyldigt, hvordan eller af hvem maden er tilberedt, inden den havner i din mave :-)
... men fuldstændig enig: der er faktisk intet, der kan konkurrere med nyopgravede kartofler!

Mosekonen sagde ...

Smiler stort over bemærkningen : Lider af madlavning.
Jeg holder meget af at lave mad, men nupper også den nemme udvej. Forstået på den måde, at der laves mad til flere dage af gangen og der puttes det samme i munden flere dage i træk. Opvarmes med mikrobølgeovnen. Er der rigtig meget, får jeg varm mad middag og aften :)

eKirsten sagde ...

Det kan jeg også finde på, hvis jeg har lavet en rigtig stor portion suppe.