tirsdag den 12. maj 2015

Nyt strikkegrej

Jeg har fået en ny garnfidus. En dims, man kan sætte garnnøgler på, så man uden besvær kan strikke med nøglet udefra. Jeg kan ikke fordrage, når jeg forsøger at finde enden inde i nøglet, og halvdelen følger med ud.

Jeg har haft en fidus før, men den gik i stykker. Denne er lavet med et lidt andet system, og jeg tror, den er mere holdbar.

Det er trædrejer Gunner Nygaard fra Holstebro, der har lavet garnfidusen, og prisen var meget rimelig. Jeg kan ikke finde nogen hjemmeside, men jeg har en email-adresse, hvis nogen skulle være interesseret.

Jeg fandt garnfidusen på Ausumgårds forårsmesse i weekenden. Vi var på weekend med Elsebeth og Lisbeth i Elsebeths sommerhus i nærheden, så det var oplagt at besøge messen.

Opfindsom udsmykning af stand på messen.
Mon ikke den tiltrak en del besøgende?
Der var masser af stande med gode fødevarer, husflid og kunst. Vi købte nye kartofler med hjem. Elsebeth fik også en ny kost, og et par andre småting røg også i poserne.

Der var også dyr og dyrebørn på messen.

Det flotte sorte Angus kvæg var fra Vesterhavs- oksen.

Den lille kalv var vist ikke mange dage gammel, og faktisk havde mor ko tvillinger, men kun den ene kalv er med på billedet.
Der var får og meget små lam fra Storålam. Nogle af lammene var vist højst et par dage gamle, men gamle nok til at gøre god reklame, når børnene fik lov at holde dem.

Vi kunne også godt tænke os at prøve at have et lille lam i favnen, men vi ville trods alt ikke spørge.

Til gengæld fik vi lov at holde små bitte kyllinger - under 1 døgn. De var fra Tvis Gårdbutik, og de var søøøøøde! Jeg fik ingen billeder af dem, for det er jo umuligt at tage billeder, når man står med et lille pippende kræ i hænderne.

3 kommentarer:

Ellen sagde ...

Hej Kirsten
Det var godt du fandt min blog, så jeg også kunne finde dig - det er et rart sted at opholde sig her hos dig for en stund :-)
Jeg har også set de garnholderdimser et par steder, og du har vist lige overbevist mig om, at det er en god ide ... jeg får SÅ tit halvdelen af nøglet med ud, når jeg prøver at starte indefra, men synes også det er irriterende, at nøglet styrter rundt i hele stuen, når man starter udefra.

eKirsten sagde ...

I lige måde m.h.t. blog.

Jeg har set garndimserne i forskellige prislag. Denne kostede bare 85,- kr. og ser som nævnt rigtig holdbar ud, så jeg tror, det var et godt køb.

Ellen sagde ...

Jeg har lige købt en på markedet i Præstø. 99 kroner, men det var helt i orden - det var et nydeligt håndarbejde fra en ældre herres side :-)