torsdag den 4. december 2014

Opslagningskant nr. 1: Usynlig opslagning i dobbelt rib

Jeg har lige lært at lave en usynlig opslagskant til rib. På engelsk hedder det Tubular Cast-On, og der er masser af videoer, hvor teknikken vises. For eksempel denne. Min navnesøster Charlotte Kaae har også en lille vejledning - på dansk men uden video - her. Det er ikke spor svært, og det giver bare lidt ekstra finish.

Jeg skulle imidlertid strikke dobbelt rib. Kunne man også lave en usynlig opslagning i det? Jeg fandt diverse videoer, men syntes ikke, resultatet var så overbevisende. Jeg fandt så selv på en lille variation, der giver en næsten usynlig opslagning og i hvert fald en del pænere end en ganske almindelig opslagning.

Hvis man kender teknikken i enkeltrib, skal man i stedet gøre sådan på den pind, hvor man tager løkker op: Start med 1 vrang, *tag 2 løkker op og strik dem ret (én ad gangen), 2 vr*. Gentag fra * til * pinden ud. Pærelet. Teknikken er sikkert beskrevet andre steder, jeg har bare ikke kunnet finde det.

Sådan ser det ud:


Jeg synes i øvrigt, at metoden både i enkelt og i dobbelt rib giver en lidt fast kant, så hvis der er brug for elasticitet, slår jeg op på pinde et nummer større end den, der egentlig skal bruges.

1 kommentar:

Birgitte Kaae sagde ...

Den er ret flot i virkeligheden!