fredag den 21. februar 2014

På nedtrapning

Vi er så småt begyndt nedtrapningen efter vinter OL; der er ikke så mange konkurrencer de sidste dage. Når der har været stille på bloggen, er årsagen, at øjnene i to uger har været klæbet til TV-skærmen. Det har været SKØNT at kunne se alt det, jeg har lyst til (og det er meget!) uden at skulle spekulere på at gå på arbejde også.

Det var nu lige ved at blive en kold tyrker i eftermiddags, hvor vores Stofa-forbindelse forsvandt i flere timer. En gyser! Og stor glæde, da vi kom tilbage i tide til skiskydningsstafetten, men første omgang af kvindernes slalom gik vi glip af.

Få så det ben strakt ud!

Jeg ville gerne have haft et billede,
hvor en af kattene kiggede fjernsyn,
men de gider ikke se sport mere.
De har dog været godt tilfredse med OL,
for deres mennesker har siddet
i timevis foran kassen - lige til at placere sig på.
Det har været noget af et puslespil at få det personlige program sat sammen. Godt at vi har vores optager, så det har kun været, når der blev afviklet tre konkurrencer samtidig, at vi har måttet undvære noget - næsten.

Norges TV2 har vist nærmest i døgndrift, men nogle af konkurrencerne - bl.a. kunstskøjteløb - blev vist på deres ekstra kanaler, som vi ikke kan tage.

Glade blev vi, da vi opdagede, at Zulu ville vise alt kunstskøjteløb, og det har også været godt, men dog med et par minusser. En aften midt i isdansfinalen skulle de for eksempel lige vise en ski freestyle finale, så der var lige tre af de bedste par, der blev sprunget over.

Det værste er dog, at kommentatorerne er usædvanlig ringe. Mindst lige så ringe som dem, vi plejer at blive udsat for på Eurosport, og det siger ikke så lidt. De vidste selvfølgelig, hvad de forskellige spring hedder, og de kunne da også se, hvor mange gange deltagerne snurrer rundt, men så er det også sagt. Ellers diverterer de med deres personlige mening om deltagernes udseende og især om musikken. "Det er jo dejlig musik", sagde én af dem om noget musik, som jeg finder sentimentalt og banalt. AAAAARGH!!! Noget andet musik, som jeg syntes var både spændende og originalt, "greb" dem ikke, men det tror da pokker i betragtning af, at de tydeligvis mangler enhver musikalsk opdragelse. Intet kunne være mere uinteressant end disse personlige præferencer. Også ganske almindelig viden skorter det på. På dansk hedder det altså hverken Estonia eller Estonien, men Estland, og Litauen blev omtalt som Lituania.

Det var en lise, da Norge havde en pige med hos kvinderne, så kunstskøjteløbet hos dem blev opgraderet til at blive sendt på hovedkanalen. Vi fik fornøjelsen af Christer Tornell, som vi kender som dommer i Norges udgave af Vild med dans, den norske deltagers tvillingesøster og endnu en dame som kommentatorer. Vidende - Christer Tornell har også været isdanser - og søde og uden forudfattede meninger.

Til gengæld har det været meget underholdende at følge de livlige og dygtige kommentatorer i hurtigløb på skøjter på dansk TV2. Det er ellers en sportsgren, der normalt ligger lidt yderligt i mit interessefelt, men det ændrede sig. Også selv om Holland har været temmelig altædende, når det drejer sig om medaljer.

Lørdag og søndag og så er det slut. Så venter hverdagen - men det har minsandten også været en fest for en vintersportsfreak som mig.

Ingen kommentarer: