søndag den 10. januar 2010

Film, film, film

Cinema in wintertimeI jule- og nytårsfridagene nåede vi at komme i biografen hele to gange. Begge gange i Øst for Paradis, som "selvfølgelig" er vores yndlingsbiograf. Vi er heldige at have sådan en biograf her i Århus. Uden dens eksistens ville vi ikke komme i biografen nær så tit.

Først så vi Koncerten, en underholdende og sjov menneske/musikfilm. Klassisk musik, altså. Rumænsk-russisk-fransk? Den kan vi godt anbefale.

En uges tid efter så vi The Imaginarium of Dr. Parnassus (dansk titel efterlyses!). En rigtig flot film-film, der udnytter mediets muligheder og med en vedkommende Faust-historie. Den anbefales også.

I efteråret så vi også et par film. Pigen der legede med ilden syntes vi var endnu mere kedsommelig end forgængeren, og vi har ikke i sinde at se den sidste i trilogien - ikke en gang på dvd.

Og den allerbedste Looking for Eric, som minsandten heller ikke er blevet begavet med en dansk titel. Det er Ken Loach - en af de få instruktører, vi kender nu om dage - i ualmindelig mildt humør. Selvfølgelig mangler den sociale indfaldsvinkel ikke, men det gør den gode britiske humor heller ikke. Topkarakter herfra. Man kan vist stadig nå at se den i biografen enkelte steder.

Ingen kommentarer: