lørdag den 3. juli 2021

Ferie ved havet

Hvorfor har vi dog aldrig været i Nørre Vorupør før? At det er et sted efter vores hoveder, fandt vi ud af, da vi omkring Sankt Hans tilbragte en uge i sommerhus netop der.

Vorupør bagfyr Sankt Hans aften

Billedet viser Vorupørs vartegn, Vorupør Bagfyr. Ikke et egentligt fyrtårn, men et ledetårn fra 1894, som sammen med et forfyr skulle hjælpe bådene på havet med at navigere ind over revlerne.

Vi kunne også navigere efter bagfyret, for vi kunne se det fra vores sommerhus. Fem minutters gang så var vi ved fyret, og hvis vi fortsatte 1-2 minutter, var vi ved vandet med fiskebutikker, restauranter, caféer og liv. Lige noget for os.

Desuden er Vorupør en usædvanlig sød by. Mange af husene er hvide. Ikke usædvanligt for kystbyerne i Thy. Og pænt, synes jeg - mon det er en særlig vestkyststil? Det er også en by, der er befolket året rundt - ikke bare et feriested, selv om der meget forståeligt er store sommerhusområder i nærheden.

Det rød/hvide tårn i billedets højre side er altså ikke bagfyret.
Jeg tror, strandens livreddere måske holder til der.

Bålet var aflyst Sankt Hans aften, men solnedgangen var til gengæld en af de flotteste, vi nogensinde har set. Da solen forsvandt kom månen, og den var lige så flot. Fuldmåne minus én dag, stor, lysende og med vildt mange detaljer. 

Der har tidligere været landingsplads i Vorupør. Det er der ikke mere, men der er en forening, der forsøger at bevare og restaurere nogle af havbådene, så de kan bruges til fritidssejlads. Foreløbig ligger nogle stykker nok så dekorativt på stranden, og det så fantastisk ud i solnedgangen. En af de restaurerede havbåde er for resten placeret i museet.

Kombinationen af at være ude i naturen, men samtidig i gåafstand fra bylivet er ikke til stede i flertallet af de sommerhuse, vi kan leje gennem vores forhenværende arbejdsplads, så Vorupør er kommet højt op på listen over steder, vi vil tilbage til.

2 kommentarer:

Ellen sagde ...

Det er bare fedt at finde et nyt sted, som passer lige ind i ens feriestil. Jeg har hørt meget om Nørre Vorupør, men rygtet vil vide, at der skal opføres en masse ferieboliger lige netop der. Det vil formentlig hurtigt få ødelagt noget af den stemning, du/vi holder så meget af. Men jeg kan sagtens huske forkert ... det er måske et andet sted i nærheden, jeg forveksler det med?

Kirsten sagde ...

Jeg har hørt det om Søndervig, men det kan da godt ske, at de også vil udnytte Vorupør.