mandag den 29. juni 2020

Ferie og fugle


Vipstjerten var nok den fugl, vi så allertiest, da vi i sidste uge sammen med Yrsa og Annett var på en uges ferie ved Kollerup Strand i nærheden af Fjerritslev.

Der var simpelthen hvide vipstjerte overalt. Den på billedet er "vores egen". Den regerede i haven til vores sommerhus og også i genboens. På billedet sidder den på genboens skorsten.

Der var rigtig meget fuglesang i haven. Vipstjerten synger fint, men blev dog slået af nogle meget aktive bogfinker og af solsortene. Og som det sjoveste også af stillitserne:


Jeg har kun én gang før i mit liv set en stillits. Nu så jeg hele tre på én gang, men fik dog kun to af dem med på billedet. 

Før vi tog af sted, var jeg ikke klar over, at Vejlerne var i området (havde blandet det sammen med Tipperne :( men det fandt vi heldigvis hurtigt ud af. Vejlerne er et meget fint fuglereservat, og vi var det flere gange. Vi så blandt andet knopsvaner, skestorke, hejrer, flere arter måger pg ænder, rødben, strandskader, klyder:


en sort svane:


og inde i rørskoven blandt andet rørspurve, en svanerede med tre unger plus forældrene og landsvaler:


Og grågæs ikke at forglemme:


Der var en stor flok skestorke - nok omkring 50 - men desværre på et sted, hvor vi ikke kunne komme til at tage billeder af dem. Men vi så dem!

Jeg overvejer, om det er på tide at få et nyk kamera. Mit Canon G12 tager billeder i udmærket kvalitet, men zoomen er for svag. Og mit Lumix, der har en meget bedre zoom, kan, som det også kan ses på disse billeder, ikke rigtig følge med på billedkvaliteten. Jeg skal vist til at have lånt nogle fotoblade og se, om der er noget, der opfylder mine krav, men som også er til at betale.

Der kommer nok flere indlæg om vores ferie. Jeg tog i hvert fald en del billeder, også af andet end fugle.

Da vi kom hjem, havde skovspurvene fået unger i fuglekassen:


Begge forældrefugle har vældig travlt med fodringen. Det er første gang, der er nogen, der har rede i kassen, så vi er vældig fornøjede, selv om det "bare" er skovspurve.

2 kommentarer:

Ellen sagde ...

Du har det vist med fugle, som jeg har det :-) Og sikke mange forskellige du har 'fundet'. Stillitser er desværre heller ikke noget vi ser hver dag, men de er simpelthen bare så flotte.
Vejlerne - som jeg tror du mener, for Vaderne er vist noget der har med Vadehavet at gøre - er et skønt sted at besøge, og vi gør det da også hver gang, vi har mulighed for det.

eKirsten sagde ...

Jamen, naturligvis, det er jeg også blevet gjort opmærksom på andetsteds fra. Er nu rettet.
Jeg ved ikke, hvorfor de Vejler ikke vil gå ind på lystavlen. Først sammenblander jeg dem med Tipperne, så med Vadehavet, som jeg ganske vist er meget glad for, men det var jeg altså også for Vejlerne.