tirsdag den 27. januar 2015

(Sorte) katte i bybilledet

Det er meget lettere at komme til at fotografere hunde end katte i bybilledet. Ikke så underligt, katte og trafik er en dårlig kombination, og det er ikke ret almindeligt, at katte ligesom hunde går tur i sele.

Når jeg er på ferie, foreviger jeg altid katte på reklameskilte og lignende. Der har jeg også altid kameraet på skulderen. I min hjemby skal det planlægges mere.


Bogkatten på plakaten bor i Jægergårdsgade, som jeg tit går igennem. Jeg har længe haft planer om at få den fotograferet, men det skulle lige være ordentlig vejr, og så skulle jeg huske at tage kameraet med. Begge dele lykkedes i dag.

Herunder en kat fra Den Gamle By. Teoretisk set kunne der godt være nogle levende katte netop i Den Gamle By, men jeg har nu aldrig set nogen.Det har jeg derimod i Århus, selv om det ikke er så tit, det sker. Og igen: Som regel har jeg ikke fotoapparatet med. Det havde jeg heldigvis den dag, hvor jeg så den sorte kat på billedet undernedenHun boede i Montanagade, der er en sidegade til Jægergårdsgade, og hun var meget venlig og ville gerne snakke. Lige indtil hun altså ikke ville snakke mere. Så rullede hun sig sammen og gav tydeligt indtryk af, at nu var audiensen forbi.

Senere så vi hende nogle flere gange og snakkede også med en, den boede i samme hus. Han fortalte, at hun hed Freja og var en meget sød kat, men det sidste vidste vi jo godt. Nu er det efterhånden nogle år siden, vi har set hende.

Jeg er for resten ret stolt af billedet. Det er ikke let at fotografere sorte katte, men dette synes jeg er meget vellykket.

1 kommentar:

Den gamle krage sagde ...

Det er et meget flot og vellykket billede.
Jeg bliver altid bekymret, når jeg ser løsgående katte i byer. Der kan ske så meget!