lørdag den 28. maj 2011

Blåt bunddække

I 2006 var vi en lille uges tid i Varberg i forbindelse med en katteudstilling, hvor kattene deltog. Det synes, som om det er 20 år siden og ikke bare 5. De ekstra dage i Varberg er dog ikke nær så fjerne. På forhånd havde vi ikke nogen forventninger til byen, men vi kunne jo altid køre til Göteborg, tænkte vi. Da vi først var der, kom det overhovedet ikke på tale. Varberg var uventet charmerende, og vi kørte også nogle gode ture i de svenske landskaber omkring Varberg.

En dag besøgte vi planteskolen på billedet. Meget nydelig og meget svensk, som det ses på billedet.


Planteudvalget var ikke så forskelligt fra det, vi kunne få i Danmark, og det var egentlig heller ikke for at købe, vi var der. En meget fin lille bunddækkeplante med lyseblå stjerneformede blomster havde vi dog ikke set før, og den kunne vi ikke stå for. To forkælede kattes bagage levner ikke så megen plads til vi mennesker - og slet ikke til ekstra indkøb, men de to små planter fik vi moset ind.

Da vi kom helt hjem, fik de plads i en af havens krukker, men efter den kolde vinter 2009/10 var de væk. Ærgerligt! Vi savnede vores små fine blåblomstrede planter.

På plantemarkedet i botanisk have for et par uger siden fandt jeg dem igen. De hedder Isotema fluviatilis - på dansk blåkryb. Jeg ved ikke, om det er samme sort som vores egenimport, men den ligner. Denne hedder 'Country Park'.

Foreløbig har de fået plads i et par krukker, men en af dem skal nok flyttes til et af bedene, hvor der formodentlig er mere vintersikkert.

I denne krukke er der foruden planterne (hjertegræs, en lyslilla vårfloks, som er næsten afblomstret på billedet, en lille husløg og den nye blåkryb) en masse Leca-sten og nogle stykker lava.

Lavaen er også af egen import, dels fra Etna, dels fra Vesuv. Den har ligget i en vindueskarm i årevis, men er meget mere dekorativ i krukken.

1 kommentar:

Marianne Selvig sagde ...

God ide med lava i krukken. Jeg er også på udkik efter blåkryb. Den er bizarre SÅ YNDIG!

Bedste havehilsner fra Marianne med
Den helbredende Have