tirsdag den 12. april 2011

På tur med DSB

Da vi var på Louisiana i lørdags, var vi med tog. Det tager ikke ret meget længere tid, end når man kører i bil; når man kun er 2 af sted, kan det være billigere, og det er i hvert fald meget mere miljøvenligt. Som regel er det også rart og afslappende at køre med toget, selv om DSB ikke rigtig ved noget om god kundeservice - eller også praktiserer de det bare ikke.

Turen ud gik rimeligt. Det vil sige med for mange mennesker i toget, kun service fra serveringsvognen på en tredjedel af turen og kun en lille forsinkelse - og absolut afslappende.

Fra hovedbanen til Humlebæk kørte vi på kystbanen med det kriseramte DSB First, og det var nogle rigtig rare tog at køre med. De er jo også elektriske.

Hjemturen fra København var til gengæld mindre vellykket. Vi kørte med et af de nye IC4 tog. Egentlig udmærket indretning, men de laver et infernalsk spektakel. Hele turen var der en voldsom rumlen og støj i det dybe toneleje. Vi tog vores ørepropper på, men de hjalp ikke så meget, måske fordi støjen var i det lave register. Resultatet var en alt andet end afslappende tur, og desværre tror jeg, at de IC4 tog kan vænne mig fra at tage toget, hvis der ikke sker en meget væsentlig forbedring. Jeg synes ærlig talt, det er en skandale, at det er sådan noget skrammel, DSB har investeret i - øv, altså!

Inden hjemturen nåede vi at kigge lidt nærmere på Københavns Hovedbanegård. Banegårde er tit spændende, synes jeg. Nogle af de små stationer på Kystbanen er rigtig søde - billedet er fra Humlebæk, men hovedbanen er en af de allerbedste banegårde. Der er simpelthen så meget at kigge på, og man kan blive ved med at finde nye detaljer. DSB-manden øverst havde jeg for eksempel aldrig lagt mærke til før.

Ingen kommentarer: