Den viser ingredienserne til en simpel, men meget dejlig jordbærkompot, som jeg lavede i går. Det er en af Ebbe Mørks opskrifter fra Politiken for mange år siden, og her er den:
JORDBÆRKOMPOT
200-250 g jordbær nippes og skæres i halve eller kvarter. En topteskefuld sorte peberkort stødes groft i en morter, og jordbærrene koges med peber, 3 spsk. balsamico og 300 g sukker på jævn-til-lav varme. Bærrene skummes. Efter 15-20 min er kompotten færdig.
Jeg har justeret på sukkermængden og bruger kun 200-250 g. Det betyder, at kompotten bliver mindre karamelagtig, og formodentlig kan den heller ikke holde helt så længe.
I går fik jeg billige jordbær og lavede en stor portion. Jeg har ikke prøvet at fryse kompotten før, men det bliver afprøvet nu på halvdelen. Den resterende halvdel står i køleskabet, hvor den kan holde sig i mindst 3 uger. Hvis den altså ikke bliver spist inden :-)
Den HELT RIGTIGE måde at spise kompotten på er sammen med frisk gedeost - især når man som jeg er vild med gedeost. En ca. 1 cm tyk skive flute pensles med olivenolie og gedeosten lægges på. Ristes let i ovnen. Den kolde jordbærkompot dryppes på.
Jeg må indrømme, at jeg tit nøjes med at riste brødet på brødristeren - uden olie - og jeg kan også finde på at bruge kompotten til camembert eller brie, hvis der ikke lige er gedeost i huset.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar