Jo ældre jeg bliver, jo gladere bliver jeg for grød. Jeg har nu altid godt kunnet lide risengrød, men repertoiret er blevet udvidet. Havregrød, flerkonsgrød, hirsegrød blandt andet .
På caféen Grød kan man få adskillige slags grød, men når det er den 24. plus alle dage fra slutningen af november og frem til jul kan man også få risengrød, og den er ydermere rigtig god.
Helt klassisk med kanelsukker og smørklat, men jeg tror risene er en mere smagfuld art end de helt glatpolerede, og sandsynligvis er grøden også lavet på havremælk. Jeg elsker den, men hvis jeg når endnu et besøg inden jul, vil jeg prøve den med kardemommesukker på i stedet.
Der er ikke så mange steder i Århus, man kan få grød. Hos Emma Emma (ja, det hedder stedet altså) kan man få en fantastisk lækker grød på sorte ris. Jeg kan bare ikke klare lydniveauet i caféen, så jeg har måttet indstille mine besøg der.
Støj er ikke noget problem i Moccacity, og der kan man få øllebrød, der er endnu bedre end risengrøden
Den er ikke så blog- og Instagramegnet, men den smager skønt lavet på meget groft brød og serveret med flødeskum, valnøddekerner og en eller anden slags syltetøj. Hvis man - jeg - er heldig er det enten blomme eller stikkelsbær.
De havde også en glimrende øllebrød på caféen Frida, og i begyndelsen, jeg kom der, havde de også hirsegrød, men det er altsammen en saga blot. Frida lukkede til min store ærgrelse for et års tid siden.
Til gengæld har jeg opdaget, at man kan få grød på Emmerys. Det er ikke noget, de reklamerer med, den står ikke på nogen af de tavler, der er i kaffebarerne. Men den er på menukortet, som jeg var heldig at finde en gang i efteråret. Det er en flerkornsgrød lavet på havre, boghvede og flere andre kornsorter, og så er der bær i. Nogle af dem er ret syrlige, så det er godt, man får lidt af deres hjemmelavede mysli med også til at afbalancere syreniveauet.
Den smager godt og er særdeles mættende, skulle jeg hilse og sige. Jeg håber, de bliver ved med at have den, men jeg har aldrig set andre spise den, og de beholder den nok ikke på menuen for min skyld. Måske skal jeg sætte min lid til københavnerne.
Når jeg ikke regner de mange steder, der har chiagrød, som jeg opfatter mere som dessert end som grød, med. så kender jeg ikke flere grødsteder her i byen. Det er altså ikke ret mange!
Hjemme får vi altid havregrød, som måske snarere er en flerkornsgrød, om morgenen, når vi altså ikke skal noget andet. Jeg spiser min med kefir, nøjagtig 5 mandler/nøddekerner og så får vi også frugt til. Den bliver ikke foreviget, tre kedelige grødbilleder på være nok.
P.S. Også glædelig vintersolhverv!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar