mandag den 12. november 2018

Ugens træ uge 45

Jeg kender mindst 5 tempeltræer eller Gingko bilobaer i vores del af Åbyhøj. De tre endda på vores egen vej, men den er nu også ret lang.


Det eksemplar, der er ugens træ, så jeg imidlertid på Frederiksberg, og det havde, den dag jeg fotograferede det, en del mere løv end vores eget, der er tilnærmelsesvis skaldet nu.

Hvad det også havde, var frugter. Det har jeg aldrig set før.

Jeg ved godt, der findes han- og huntræer, og at begge skal til, for at der dannes frø og frugter, men det er indtil nu ikke lykkedes mig at se nogen af delene. Dette træ havde også frøkapsler, men lyset faldt forkert, så dem fik jeg ikke nogen billeder af.

Men frugterne fik jeg et billede af:

Jeg læste et sted på nettet, at Gingko er en forenkling af et kinesisk navn, der betyder sølvabrikos. Meget poetisk, men også lidt mærkeligt, for der er da ikke meget sølv over frugterne. Måske ser de anderledes ud under andre klimaforhold, eller måske er det på et andet tidspunkt af frugternes udvikling, at der er sølvskær over dem?

3 kommentarer:

Annie Rosgaard sagde ...

Sølv kan jo også forståes som nr.2 eller "anden-pladsen", du ved, guld, sølv og bronce. Det er måske på den måde de kaldes for sølvabrikos ? VH Annie Rosgaard

eKirsten sagde ...

Det er bestemt en mulighed, for frugterne er afgjort ikke så velsmagende som rigtige abrikoser. De skulle smage af smørsyre - ikke specielt lækkert.

Ellen sagde ...

Interessant - jeg havde ikke tænkt over træets frugter, og slet ikke, hvad der skal til for at få dem til at komme.