onsdag den 30. august 2017

Istid

Sommeren er ikke slut endnu - heller ikke officielt - så det må stadig være relevant at fortælle om mulighederne for at finde god is i Århus. Nå, måske har jeg i virkeligheden ikke afprøvet så mange issteder, så det bliver kun et lille udvalg.

Det vigtigste for mig er næsten, at det er blevet meget in at lave ispinde igen. Jeg har før brokket mig over, at det er så uforholdsmæssigt dyrt at nøjes med én eller to kugler is. Den spekulation undgår man helt, når man køber en ispind i stedet.


Dem kan man få nogle rigtig gode af på madmarkedet - Aarhus Street Food - ved rutebilstationen. Popsicle hedder stedet. Egentlig er popsicle vel mest sodavandsis, men der er nu ikke meget sodavandsis over dem på markedet.

På billedet er et udvalg opmarcheret, også min yndling, der hedder chokolade-chokolade. OK, jeg har kun smagt to forskellige, for jeg kom til at smage dobbeltchokoladen først, og så har det været svært for mig at komme længere.

En anden isnyhed i Århus er Mammis Gelato i Rosensgade. De har også ispinde, men den dag, jeg var der, appellerede smagssammensætningerne ikke til mig. Derimod smagte jeg deres kugleis, og den ligger afgjort i den bedre ende.

Adskillige af mine mere isspisende venner er meget begejstrede. Jeg skal nok være meget istrængende for at investere igen.
Smagen på de kugler, jeg fik, var lidt for sød, men ellers ok, men jeg kan ikke lide, at isen når at smelte, inden jeg, der unægtelig er noget langsomtspisende, er færdig med den. Og så er der igen problemet med den meget dyre første kugle.

De sædvanlige gode steder: Ben & Jerrys og ishuset på Marselisborg Havn, er der stadig, men Ben & Jerrys har vist afskaffet min favoritvariant med det imponerende navn New York Super Fudge Chunk. Der var nok for mange gode sager i. Jeg spiser dog med stor fornøjelse nogle af de andre varianter også.

Jeg kom en enkelt gang til at købe en kugle hos Paradis Is, selv om jeg ikke plejer at være begejstret for deres is. Desværre blev mine fordomme bekræftet. Alt for sød og alt for pjasket is. Nu kan jeg vist styre mig i fremtiden.

Til gengæld fik jeg en god isoplevelse fra en helt uventet kant under jazzfestivalen. På Kødbyens Mad og Marked ved siden af Ridehuset havde Arla opstillet en bod, hvor de uddelte gratis smagsprøver af deres ret nye økologiske flødeis.


Smagsprøven var et helt lille bæger. Perfekt størrelse efter min mening. Da Arla var der under hele festivalen, nåede vi at smage alle tre varianter: vanilje, chokolade og solbær flere gange, og jeg synes, de nærmest er lige gode.

Man kan vist desværre ikke købe bægrene, men isene fås som literis i stort set alle supermarkeder. De får en meget stor anbefaling med af mig. Jeg er ellers ikke absolut fan af Arla, men deres udviklingsafdeling kan altså noget. Jævnfør Unika-ostene, som man vel næppe kan få bedre. Og deres PR-afdeling er heller ikke den ringeste. Gæt, om der var mange århusianere, der benyttede sig af lejligheden til at stifte bekendtskab med de nye Arla-iser?

Jeg fik også en smagsprøve på Skarøs chokoladeis. Den er god - lige så god som den i dobbelt-chokolade ispinden. Den kan bare ikke fås ret mange steder her i byen.

Som en sidste krølle så var vi i Flensborg i går. Som altid foretog vi dagligvareindkøbene (koffeinfri kaffe!) i Citti Park, og vi sluttede med is hos Giovanni L. Og tænk, her kostede en kugle is det samme, ligegyldigt om man tog én eller fem kugler. Papbægrene er åbenbart meget billigere i Tyskland! Mine ledsagende iseksperter sagde i øvrigt god for kvaliteten.

3 kommentarer:

Ellen sagde ...

Du er sandelig isekspert! John ville nyde at gå dig i bedene og smage på alt, hvad der rø'r sig inden for branchen. Jeg er ikke så meget for is, men jeg har måske smagt de forkerte? Jeg kender i hvert fald kun ParadIs af dem du nævner her (og den kan jeg egentlig godt lide ...).
Jeg deler dine holdninger ang. Arla.

eKirsten sagde ...

Jeg er vist bare kræsen :)

Mosekonen sagde ...

Uhmmm, elsker også is. At kigge ind på dette indlæg på denne tid af døgnet, er ikke sundt for en svag is-sjæl. Bliver jo lækkersulten og har ingen is i fryseren :)