onsdag den 22. januar 2020

Mit strikkeår 2019

FAKTA:
12403 meter strikket og samme antal meter garn brugt, da jeg ikke har strikket noget med dobbelt tråd.
10183 meter ekstra i lageret - UPS!!!
2644,64 kr. har jeg brugt på min hobby. 6021,64 kr. har jeg spenderet på garn, tilbehør, opskrifter og kurser - heraf over 1300,- kr. på tilbehør. Er strikkepinde og knapper virkelig så dyre? Til gengæld har jeg solgt færdigt strik for 3377,00 kr.

Største projekt var Esbjerg-tunikaen til mig selv. Jeg mangler at få syet en masse ender ind, at få den vasket og spændt ud, og måske skal der stadig justeres forneden - det ser umiddelbart ud til, at siderne er blevet for lange, men jeg tror, udspændingen kommer til at gøre en stor forskel. Garnet er mestendels Elvira fra Permin, en blanding af bomuld, silke og hamp, men jeg har også brugt et par andre kvaliteter. Dog totalt uden uld, så jeg håber på en kradsfri tunika.

Her er det foreløbige resultat:



Jeg kalder den i øvrigt Esbjerg-trøjen, fordi farverne og fordelingen af striberne er inspireret af en borerig i Esbjerg Havn.

Sea installer

Ellers har jeg brugt en del tid på udviklingen af to nye opskrifter, begge på pulsvarmere. Bitseren, der blev offentliggjort på Ravelry i marts, og Felimus, der først var helt klar her i januar.

Bitseren blev en øjeblikkelig succes, og da opskriften i juli blev valgt som månedens strik i en speciel pulsvarmer-gruppe på Ravelry, tog succesen ekstra fart. Jeg er også selv vældig tilfreds med dem, de har en udpræget god pasform. Felimus går det lidt langsommere med. Foreløbig har godt 100 "favorittet" opskriften.

Denne lille pigetop, som jeg fandt opskriften til i Maries Ideer, strikkede jeg et par stykker af i ren bomuld.

De lå højt på tilfredsheds- skalaen, jeg synes, farven er helt perfekt til modellen.

I det hele taget har jeg været glad for flæser i år. Jeg har også brugt flæser på adskillige pulsvarmere.

Jeg blev så glad for opskriften Vitelottes, at jeg strikkede en masse af den model med diverse variationer, og den med flæserne var den, jeg var allermest tilfreds med. De blev vist alle strikket i uld/silke blandinger, de viste er i Blackhill's SilkWool.

De lyseblå uden tommel er lidt improviserede. De er strikket af noget af det lækre og meget dyre Hamborg-garn, SnailYarns Silky Linen Fingering, der er en blanding af alpaca, silke og hør. Jeg har ikke kunnet nænne at sælge dem. Endnu! Jeg har stadig nok af garnet til endnu et par pulsvarmere, så mon ikke de kommer til verden i 2020.




mandag den 13. januar 2020

Supersødt

Jeg synes, der i madlavningen er en tendens til, at alt, der skal være sødt, bliver sødere og sødere. Jeg tror, det er for at tækkes de unge, der åbenbart ikke kan få det sødt nok.

På Grød har de afskaffet min favorithavregrød, nemlig med skyr, æblekompot og granola. I stedet er standardgrøden nu med karamel, (søde) æbler og ristede mandler.


Det skal i sandhedens interesse siges, at man helt selv kan sammensætte sine toppinger, og jeg kan stadig få de tre toppinger, jeg er vant til - det er bare 5,- kr. dyrere.

Et andet eksempel er Emmerys hindbærsnitter. Indtil en gang sidste år var det de eneste hindbærsnitter, jeg brød mig om, fordi der kun var striber af glasur på og ingen krymmel.

Nu er Emmerys snitter blevet fuldstændig som alle andre bageres, nemlig med et tykt lag hvinende sød glasur. Dog er man blevet sparet for det lede krymmel, og der er - vist nok - kun noget frysetørret hindbær til pynt.

Nej, jeg har ikke investeret i den nye model, og det kommer jeg heller ikke til, men man får altid en lille smagsprøve til sin kaffe, og der har jeg en gang fået en bid hindbærsnitte. Så jeg har smagt den, og den er efter min mening ikke spiselig. Ærgerligt, at det går den vej!

søndag den 5. januar 2020

Ny opskrift på pulsvarmere


Jeg fik lige på den yderste dag af 2019 offentliggjort endnu en pulsvarmeropskrift.

Denne gang er de strikket i lidt tykkere garn end de andre pulsvarmere, jeg har designet (hø, hø, det lyder flot, men jeg kan ikke lige i farten finde et tilsvarende dansk ord), nemlig i en kvalitet, der giver 22 masker på 10 cm i bredden.

Opskriften kan hentes kvit og frit på dansk og på engelsk på Ravelry.