fredag den 28. juli 2017

Søndag med regn

Hele landet fik vist regn sidste søndag. Her fik vi endda ret kraftig regn, men det er nu ikke nogle ordinære regnbyger, dette indlæg skal handle om.

Vi var nemlig udsat for en anden slags regn: GAVEREGN.
Vi har igen i år passet vores venners katte, mens de var en uge på ferie. Ligesom sidste år i Cornwall. Sidste år fik vi en masse gaver, og vi havde sagt, at de sagtens kunne gælde for i år også, men det blev ikke taget til følge.


Vi fik hver to kanvas-tasker. En stor fra The Lost Gardens of Heligan, som er en kæmpestor park, der er blevet genskabt efter at have været forsømt i det meste af 1900-tallet. Og en lidt mindre, der egentlig er beregnet til to vinflasker, men som snildt kan bruges til strikketøj også. Man skal vist have mange strikketasker, inden det bliver for mange.

Fra Cornishware fik vi hver sit krus med gule striber - gult er spotfarve i vores stue - og en lille mælkekande med blå striber til fælles brug.

Så er vi godt klædt på til teen. I den orange pakke er der Smugglers Brew tebreve fra Cornish Tea, og i æsken foran er der tre slags te fra Tregothnan plantagen - dyrket i England. Nærmere betegnet i Cornwall selvfølgelig, det eneste sted i England, hvor klimaet tillader tedyrkning. Niels havde også en tebusk med hjem. Spændende, om den vil gro i deres have. Der skulle kunne høstes af den om fire år.

Hvis vi bliver trætte af at drikke te, var der også en pose koffeinfri kornisk kaffe - også fra Cornish Tea. Desuden fik vi en æske fudge med ingefær og to plader chokolade, den ene med mynte og den anden med kaffe. Jeg er især spændt på kaffechokoladen. Faktisk mener jeg ikke, man kan købe ordentlig kaffechokolade i plader her i landet. En dåse med kornisk havsalt kom beklageligvis ikke med på billedet.

Det er altså flere gaver, end vi (i hvert fald jeg) får til jul og fødselsdag tilsammen og bare for at hjælpe med noget, som vi synes er rigtig sjovt.

Siden sidste år er der kommet en ny kat til. Nanna hedder hun. Det var spændende, om hun ville acceptere os. Først var hun meget skeptisk, men efter et døgns tid syntes hun vist, at vi godt kunne bruges. Vi kom jo med mad.

Inden ugen var omme, fulgte hun mig somme tider rundt, og hun sad og ventede på mig, når jeg var på toilettet.


Nanna er ikke helt voksen endnu, og hun og Hubert legede meget i haven. Hvis Hubert ikke lige gad lege, brugte hun bare et vissent blad.

Det var dog endnu bedre, når hun fandt en af havens frøer. Enhver kan jo regne ud, hvad der sker, når man lige så forsigtigt pirker til sådan et kræ med poten. Sådan en springfyr var næsten lige så god til at lege som Hubert.

De andre katte har fået hver sin klud opkaldt efter sig, så nu arbejder jeg på et nyt mønster, der skal opkaldes efter Nanna.

P.S. 5. august. Har lige opdaget, at der mangler endnu en gave på billedet. Vi fik nemlig også en pakke Roskilly's fudge med ingefær og clotted cream. Vi er lige begyndt at spise af dem, og de er lækre og i en vældig sød æske. Jeg burde næsten tage et nyt billede, men så ville kaffen komme til at mangle, for den har vi drukket. Med særdeles stor fornøjelse!

1 kommentar:

Mosekonen sagde ...

Flotte, flotte gaver i fik for at passe de skønne. Her regner det også, sammen med lyn og torden. Uhhh, Luna kan ikke li' det og for en periode, forsvandt strømmen også.
God Søndag