lørdag den 2. maj 2015

I omegnen af Ribe

Vadehavet, marsken - et af mine yndlingslandskaber - bare 10-20 km fra Ribe.

Sluser har en særlig magi, og vi måtte lige ud til Kammerslusen.


Det var nydeligt forårsvejr uden vind, og vi var der ved ebbe, men alligevel blev sluseportene motioneret. Lidt. Svært at forestille sig, at der skulle være brug for portene for alvor, men efter slusebesøget tog vi til Vadehavscentret, hvor vi bl.a. så en film om stormfloder. Det var fra den ene yderlighed til den anden.

En anden dag spiste vi brunch på Vester Vedsted Vingård. Vi var de eneste gæster, og det var måske meget godt, for vores værtinde virkede ikke helt vågen. Hun var måske kommet lidt sent i seng - der havde været fødselsdag i caféen aftenen før. Men alt var hjemmelavet og mestendels økologisk og meget lækkert.


På en mark i nærheden gik en masse får og lam. De blev noget forbløffede over, at vi stillede os an og kiggede på dem, men da vi stod helt stille, slappede de efterhånden af og vovede også at kigge på os.

Helt anderledes snakkesalige var gederne i mini dyreparken i selve Ribe. Især én vældig sød ged kunne næsten ikke få nok af at blive kløet og klappet. Den var svær at fotografere, for den var hele tiden helt tæt på mig. Først da jeg gik uden for hegnet, kastede den sig i stedet over nogle grene, der kunne gnaves i.


Ingen kommentarer: