tirsdag den 14. marts 2017

Ny strikkelærdom

I lørdags var jeg til Fiberfest i Ry. Fibrene havde intet med speltboller at gøre. Strikkefolket vil vide, at fibrene er garnfibre.

For en gangs skyld havde jeg tilmeldt mig en workshop. Sammen med Annett og en del andre - der var udsolgt til workshoppen - lærte jeg om "Sømløse kuppelærmer", en teknik, jeg længe gerne har villet lære. Jeg synes, det er rigtig smart at strikke trøjer og sweatre oppefra og ned, men raglanmodeller klæder mig ikke, så mine egne trøjer er som regel blevet strikket på den gammeldags måde fra neden og op.

Lene (stående) havde medbragt adskillige modeller.
Meget af tiden var vi deltagere særdeles koncentrerede. Det var om at få det hele med.
Lene Bay, der til daglig underviser i blandt andet tekstildesign, guidede os med stor ekspertise igennem teknikken. Vi fik vist alle lært at strikke et sømløst kuppelærme.

At det så ikke lige var det, jeg havde regnet med, er en anden sag.

Halshul, skuldre og det øverste af ærmerne
Som det måske kan ses på billedet, var den metode, vi lærte, at starte helt oppe fra halsen. Jeg havde regnet med, at skulle strikke "kroppen" oppefra med ærmegab og så strikke masker op i ærmegabet og strikke ærmerne ned derfra. Lene Bays metode er nok i de fleste tilfælde lidt for pæn og feminin til min smag, men jeg har dog tænkt mig at afprøve metoden på en børnetrøje.

Det er altså sjovt at lære nyt. Annett var endnu gladere for teknikken end mig. Hun gik straks i gang med diverse forsøg, da hun kom hjem. Det bliver sjovt at se dem.

Vi spiste frokost i Ry, inden vi kiggede på Fiberfestens boder. Jeg købte intet garn med hjem, men glorien stråler ikke så meget mere, for jeg har købt noget i dag. I Ry købte jeg en strikkepind, uldvaskemiddel og bogen Strikkede klude fra A til Ø. Det er den bedste "kludebog", jeg endnu har set.

Kaffen kørte vi til Annett for at indtage. Så fik vi også hilst på lille Tifany, der var i løbetid og meget sød og snakkesalig. Katte i løbetid er lidt uudholdelige og samtidig forfærdelig søde sådan i deres følelsers vold. Stakkels Tifany skal først parres i næste løbetid, så hun må holde det ud lidt endnu.

Egentlig lidt for mørkt til at fotografere, men man kan da godt se, at Tifany ser ung
og killingeagtig ud. Slet ikke gammel nok til selv at få killinger, men Tiffany er ikke enig.

2 kommentarer:

Ellen sagde ...

Nogle er helt betagede af den måde at strikke skuldre/hals på; det ser da også pænt ud, og jeg kunne godt tænke mig at lære det, men ligger det ikke implicit i teknikken, at det er noget, der er forholdsvis kropsnært? Det skal jeg nemlig IKKE have!
Tak for anbefaling af kludebog. Jeg har sådan været i tvivl om, hvorvidt jeg skulle købe en, men hvis du siger denne her er god ...

eKirsten sagde ...

Du har helt ret, det strikkede skal sidde kropsnært, fordi det ligesom skal strammes lidt ud. Jeg kan heller ikke lide at have kropsnært strik på. Det bliver for tæt og varmt for mig.
Jeg blev nok revet lidt med med hensyn til kludebogen. Alle kludene var strikket op i forskellige farver - brugt til bogens billeder, regner jeg med - og så var der selvfølgelig messetilbud på den. Der ER adskillige af modellerne, jeg har tænkt mig at strikke, men jeg ved ikke, om jeg for alvor har BRUG for en kludebog. Det er dog helt sikkert den bedste af slagsen, jeg har set til dato.