søndag den 17. september 2023

Strik i serier

I begyndelsen af året var der lavvande i min beholdning af pulsvarmere til at give væk eller til at sælge. Jeg plejer at strikke pulsvarmere af garn i light fingering eller fingering tykkelse, men jeg havde noget Lanecardate Donegal, som angives til at være DK tykkelse i lageret. Jeg rettede min grundopskrift lidt til, og fik 5 par tykke pulsvarmere ud af det. 

De farvede striber er diverse rester, jeg havde liggende. Donegalgarnet blev stort set brugt op, dejligt.


Det meget strikkede Sophie tørklæde fra Petite Knit er et perfekt rejseprojekt, jeg har næsten altid et på pindene i tasken. Det er også ret godt til at afprøve forskellige garner.

Jeg har lavet nogle stykker i år:


De helt lyse er strikket af en tynd råsilke fra lageret, det ene med én tråd, det andet med dobbelt. Salt-og peber modellen er strikket af én tråd Gima fra Ito (100% bomuld) og én tråd råsilke. Det rustfarvede er af én tråd Isager Trio (hør, bomuld, bambus) og det blå af Lana Grosso Allora Hand-dyed (mest bomuld, lidt merino, lidt alpaca).

Gima og Trio blev indkøbt til formålet, råsilken og Alloraen kom fra lageret. Den sidste blev helt brugt op, og det gjorde Gimaen også, men jeg har en rest Trio til overs og over halvanden km råsilke.

Det er altså tørklæder mest til sommerbrug, men til helårsbrug for alle, der som jeg synes, at uld kradser.

Man kan ikke sælge Sophier, for "alle" strikker dem, men jeg havde heldigvis familiemedlemmer, der var interesserede i de tre kulørte. Nu strikker jeg nogle med glittereffekt og i øvrigt af rent kunststof, mestendels rayon. Faktisk tror jeg ikke, de kradser, men det må komme an på en prøve.

3 kommentarer:

Ellen sagde ...

Har du prøvet Vikings garn 'Bambino'? Min Anna er übersart hvad 'kradsende' garn angår, men Bambino elsker hun og siger, at selv med den værste vilje kan hun ikke mærke noget der kradser.

eKirsten sagde ...

:) tak for tippet.
Jeg har ikke prøvet Bambino, men jeg har prøvet andre bambus-bomuld blandinger. De er ganske rigtigt kradsfri, til gengæld synes jeg, bambus tit er meget lidt slidstærkt, og flere af garnerne holder faconen dårligt i vask.

Ellen sagde ...

Jeg har kun strikket bluser, som bliver håndvasket - og det ikke særlig tit, for de kommer ikke direkte på kroppen (kun i halsen).
Det kan sagtens virke helt anderledes, hvis jeg fx strikker sokker - eller babytøj, som jo skal vaskes tit. Men håndvask holder det fint til.