mandag den 31. december 2012

Årets bedste...film

Jeg skulle lige se årets sidste film, inden jeg skulle forsøge at finde den bedste. Det er ikke let! Jeg har set mange film i år, og jeg har set mange gode.

Årets bedste:
Ligesom når der er Oscar-uddeling er det de nyeste, der har størst chancer, for dem husker man bedst, men jeg tror nu alligevel, jeg ender med én, jeg så for nogle måneder siden, nemlig Wes Andersons Moonrise Kingdom.

Den har en god historie, og så er den skør på en måde, der gik rent ind hos mig. Desuden er musikken skøn.

De næstbedste:
bliver en hel kavalkade.

Den sjoveste var helt sikkert De urørlige, instrueret af Olivier Nakache og Eric Toledano og med en meget velspillende Omar Sy i den ene af hovedrollerne.



Den bedste dokumentarfilm, jeg så, var den schweiziske film Børnene fra Mount Napf af Alice Schmid. Den gjorde faktisk et stort indtryk.

Men kommer der ikke en del to? Jeg vil gerne vide, om den lille Laura fik sit diplom året efter.

Aki Kaurismäkis Miraklet i Le Havre var en dejlig feel-good film. Den første film af Kaurismäki, jeg har set. Senere har jeg set flere på dvd.

Jeg havde bildt mig ind, at finske film måtte være sorte og dystre. Det er der kun små glimt af i Miraklet.

Spændingsfilm er normalt ikke min genre. Jeg synes, biljagter etc. er dybt kedsommelige. Men i år har jeg set hele to spændingsfilm, og begge var gode.

Konge dame es spion af Tomas Alfredson hører nu også til i den mest lavmælte ende af genren.

Som altid når det drejer sig om John Le Carré er det en historie, hvor man skal holde begge ører stive og bruge indersiden af hovedet. Det kan jeg godt lide.

Den anden er filmen, vi så lige på falderebet til 2013, nemlig Operation Argo af og med Ben Affleck.

Yderst effektiv spænding må jeg sige, jeg sad i lange perioder alleryderst på sædet. Og skræmmende og nogle gange så virkeligt, at det næsten var fysisk ubehageligt.

Årets skuffelse:
Jeg troede længe, at den største skuffelse ville blive The Artist, hvor jeg synes, historien er alt for tynd og i øvrigt også set før, men den blev her i december slået af Michael Hanekes Amour.

Jeg var ellers meget berørt af Hanekes Det Hvide Bånd, men ikke af Amour. Jeg behøver ikke over to timer for at vide, hvor rædselsfuldt det må være at blive hjælpeløs - både for den hjælpeløse og for de nærmeste pårørende. Moralen af filmen må være: Kræv ikke det løfte af dine nærmeste, at du aldrig skal sendes på hospital eller plejehjem. Det er i hvert fald ikke kærlighed.

Når filmen har fået alle de priser, den har, så tror jeg, det er, fordi Michael Haneke tør være så kompromisløs. Der er bare ingen formildende omstændigheder. Djævelens advokat - i dette tilfælde mig - siger så, at de to personer med deres selvtilstrækkelighed i temmelig høj grad selv har været ude om det.

For et par år siden så jeg den islandske Volcano, der behandlede samme emne, men med mange flere facetter og i øvrigt også med samme slutning. Den kunne jeg meget bedre lide.

torsdag den 27. december 2012

Talmagi

 

I dag kl. 11.11 havde vores "nye" bil kørt 22222 km - og der var 3 graders varme.

Det er først nu, hvor jeg ser dette billede, at jeg kan se, at der ikke står 000, når benzintanken er tom, men ODO - eller 0D0? Hvad mon det betyder? Out and done?

mandag den 24. december 2012

Citater om katte #17 - og fødselsdag - og glædelig jul

Ingen ser så forventningsfuld ud som en kat, der venter på at blive fodret.
Henry James

Det er et citat, der passer godt på vores Sarantoya, der i dag bliver 12 år.
TIL LYKKE, skattebarn!

Sarantoya er fantastisk til at få sin mad indenbords på ingen tid. Det forsøger vi at kompensere for, så hun får aldrig sin mad i en skål. Nogle gange bliver hendes kattekugler kastet én ad gangen fra den ene ende af stuen til den anden ende i køkkenet. Det giver god motion.

Hun har også et såkaldt aktivitetscenter, hvor hun skal arbejde lidt for at få fat i maden. Det er meget populært, og den behændige kat har opøvet en gevaldig hurtighed med hensyn til at få kuglerne manøvreret fri. Hun har centeret helt i fred, for Lilit nedlader sig ikke til at arbejde for føden. Ret praktisk, da de ikke får samme slags mad.

Endelig har hun nogle såkaldte spisebolde, som hun skal trille rundt med for at få kuglerne ud. De er vist favoritterne lige nu. På billedet står Dorthe uden for billedet og fylder mad i en bold, der ligger i tallerknen på kradsetræet, mens Sarantoya ser - nå ja, netop forventningsfuld - til.

Som det ses, er hendes mave noget bar. Hun kan måske huske, at hun en gang på en udstilling blev slået af en sphinx-kat, så hun tror, det er smukkest at være bar. Nej, det er nu nok en allergi, som kom i forbindelse med hendes sterilisation for mange år siden, men hverken dyrlægen eller vi har kunnet identificere allergien nærmere. Den er værst forår og efterår, og pelsen når aldrig at blive ret lang inden næste sæsonskifte.

GLÆDELIG JUL til alle! Vi tobenede glæder os til vores and, der er vokset op i dyrevenlige forhold på Gothenborg, og den altid sultne Sarantoya får lidt ekstra i anledning af fødselsdagen. Og julen...

søndag den 23. december 2012

I adventskransens skær

Det er da ikke vejr til andet end indendørs sysler og grovhygge i dag. Jeg behøver heldigvis ikke komme uden for en dør.

Her er den sidste adventskrans:


Strikket af stofstrimler ser det ud til, og igen af den brandfarlige slags, men ellers kan jeg nu meget godt lide den.

Hav en god 4. søndag i advent!

lørdag den 22. december 2012

Midvinterhygge

Vintersolhverv. Selv om det er koldt og mørkt, så kan jeg nu alligevel meget godt lide denne årstid også, og i hvert fald holder jeg af årstidernes skiften. Jeg ville ikke have det godt med at leve et sted, hvor solen skinner fra morgen til aften - hver eneste dag. Hvor kedsommeligt.

Fjernsynets vintersport er gået på juleferie, så vi har rigtig haft tid til før-julehygge. For et par dage siden havde vi en af vores byture med frokost og senere kaffe og ind imellem besøg på et lille galleri og på Aros, hvor vi så den store Munch-udstilling.

Det er en spændende udstilling og flot at museet har fået fingre i så mange værker, men til min overraskelse bryder jeg mig ikke særligt om Munchs kunst.

Han havde tydeligvis et forkvaklet forhold til kvinder, hvilket sammen med hans almindelige livsangst i højeste grad har præget hans billeder.

Han kunne naturligvis ikke gøre for, at han var skør i bolden, men jeg synes altså, det gør billederne mindre interessante for beskueren - i hvert fald når beskueren er mig, altså en kvinde, der ikke i udpræget grad lider af angst.

Vi var også oppe i regnbuen, og det er faktisk sjovere, når det er mørkt end i dagslys. Der var et flot vue ind over byens lys og byens juletræ og ned mod havnen. Billedet er taget på etagen under regnbuen. Rækværket  var i vejen, men det var ligesom ikke så meget at gøre ved. Jeg elsker de lyse nætter, men de helt sorte er nu heller ikke så ringe endda.

torsdag den 20. december 2012

Årets bedste...musik

Årets bedste:
Én musikoplevelse rager op over alle andre: Koncerten i maj med Juan Diego Flórez.


Årets næstbedste:
Årets nr. 2 må være koncerten med Jan Garbarek og The Hilliard Ensemble i Domkirken. Smuk og spændende musik og en fabelagtig udnyttelse af kirkerummet.

Jeg ville prøve at vælge den bedste af de mange symfonikoncerter, vi har været til, men det kan jeg ikke. Der er simpelthen for mange gode. Den sidste, hvor vi hørte den unge polske Krzysztof Urbanski dirigere Dvorák og Ludoslawski, var i hvert fald ikke den ringeste. Finske Arto Noras var solist i Dvoráks cellokoncert - rent guf for øregangene. Og Lutoslawskis Koncert for orkester var rigtig, rigtig spændende. Den var en koncert efter vores hoveder.

I en helt anden genre var genhøret med Kaizers Orchestra rigtig godt. Vi hørte rigtig meget Kaizers i tiden efter forestillingen på Svalegangen.

Årets skuffelse:
En koncert i Domkirken, hvor musikken simpelthen ikke sagde os noget. Det var Jacob Buchanans iRequiem, som på papiret lød som noget for os, men det var det altså ikke. Vi gik efter 1½ time, hvor vi var kommet igennem 3 af requiemets 9 dele. Det var mere end rigeligt.

P.S.
Nytårsønske til symfoniorkestret: Henryk Goreckis 3. symfoni på programmet. Det behøver ikke nødvendigvis være med Dawn Upshaw som solist. Eller noget fra Alan Hovhaness' omfattende produktion. Jeg tror bestemt, orkesteret godt kan spille det.

søndag den 16. december 2012

Endnu en strikket adventskrans


til 3. søndag i advent. Jeg kan betydeligt bedre lide denne end forrige uges, farvesammensætningen er rigtig god og en lillebitte smule fræk med den meget pinke. Jeg synes dog, den virker lidt brandfarlig med lysene direkte i den strikkede krans.

Det er lidt sent at ønske god søndag, jeg har været væk hele dagen, men i hvert fald god adventsaften til alle.

torsdag den 13. december 2012

Årets bedste...øreringe

De bedste øreringe, jeg har fået i år, var en uventet gave:


Det er et par bittesmå strikkede sokker, som Benedikte fik øje på i en garnforretning. Hun mente straks, at de var lige noget for mig. Og det var de jo! Så da hun og Henriette var på besøg, havde de dem med til mig.

Jeg har set små strikkede sokker i øreringe før, men aldrig så små. Hvordan kan det overhovedet lade sig gøre at strikke noget så småt? Tændstikken, der viser størrelsesforhold, er en almindelig størrelse tændstik - ikke noget med pejsetændstikker her.

tirsdag den 11. december 2012

Lilit fødselsdagsbarn

Lilit fylder halvrundt i dag - 15 år. Netop nu sidder vi og venter på hendes fødselsdagsgæster.

I formiddags stillede hun op til fotografering. Hun har altid været så let at håndtere og sidder gerne på min arm, især når jeg samtidig nusser hende i nakken.

Hendes pote er altså ikke stor, det er en forvrængning i billedet, men hun "poter" også på mig af velbehag.

Lilit er udpræget bedårende og nuttet, blid, blød og lækker - og det er hun stadig, 15 år gammel. Det har hun faktisk altid været, bortset fra, da hun var en stor killing, hvor hun en overgang overhovedet ikke var køn.

Jeg synes, hun generelt virker rask, frisk og glad. Hun sover mere, end da hun var yngre, og vi er somme tider lidt uenige om hendes madindtag. Jeg synes godt, hun kunne spise noget mere.

Det ville hun nok også, hvis hun kunne få lov til bare at spise surmælksprodukter, men jeg mener ikke, katte kan leve kun af creme fraiche, yoghurt eller kærnemælk.

Desværre er billede nr. 2 ikke blevet helt skarpt, hverken på Lilit eller mig, men jeg kan godt lide det, fordi jeg synes, det er så åbenlyst, at vi begge nyder kæleturen. Det er Dorthe, der har fotograferet.

Det sidste billede har jeg selv taget, da Lilit begyndte at kede sig som model. Hun lagde sig heldigvis ind i Dorthes stol - normalt sover hun formiddagssøvn i min seng under dynen - så jeg kunne tage et par billeder. Men søvnig var hun unægteligt.


TIL LYKKE MED DE 15 ÅR, LILLE HEKS

mandag den 10. december 2012

Årets bedste...smykke

Jeg tror ikke, jeg får eller anskaffer flere smykker i år, så jeg tager chancen og kårer allerede nu det bedste. I år er det en ring:

Et sølvbånd, der er oxyderet i den ene ende og belagt med guld i den anden. Meget enkelt og virkningsfuldt, synes jeg. Jeg købte den hos Quan Smykkegalleri i Lønstrup i august og har gået med den næsten hver dag siden.

Øreringe får for resten deres egne Årets bedste..., så det kommer en af dagene.

søndag den 9. december 2012

Søndagens adventskrans

- er så grim, at kun en mor kan holde af den. Eller er den tippet helt derover, hvor den er charmerende? 

God 2. søndag i advent til alle!

torsdag den 6. december 2012

Småt strik

Dress for a 3 years old girlDenne lille tunika eller kjole var en fornøjelse at strikke. Det er Rasmilla, der har designet kjolen med fine detaljer.

Opskriften er klar og gennemarbejdet, og jeg synes, resultatet er blevet rigtig godt.

Kjolen blev købt som kit, så den er blevet strikket i det "originale" garn, nemlig Rasmillas Luksusgarn i uld og silke og Rasmillas Yndlingsgarn i en uld/bomuld blanding til de kulørte striber og knopper. Begge garner var rare at arbejde med.

Jeg tror, jeg vil strikke den model igen. Måske i en anden farvesammensætning, men det skal i hvert fald være Rasmillas garner.

Trøjen med hulmønster har jeg også strikket i en uld/bomuld blanding, CottonWool fra Gepard, og det er også et dejligt garn, som jeg gerne vil strikke mere af.

Jeg tror nok, størrelsen er 9-12 måneder, og der blev brugt nøjagtig 3 nøgler.

De små pulsvarmere er også fra et kit, som jeg købte hos BøgeDesign på den kreative messe i Fredericia.

Garnet er Artesano 4 Ply, et superblødt alpacagarn. Jeg har somme tider varmerne på, når jeg sidder og strikker, og de giver en behagelig varme, men faktisk synes jeg også, de kradser en lille bitte smule, selv om de er så bløde, så bløde. Jeg er vist ikke så gode venner med alpacagarnernes løse, lange hår - men søde er de da.

Jeg er faktisk også blevet færdig med min silkebluse. Der skete bare det, at den voksede rigtig meget - især i længden, da jeg vaskede den. Så er det jo et held, at den er strikket opppefra og ned, for så er det rimeligt let at få taget et stykke både af bulle og af ærmer. Jeg har bare ikke fået det gjort endnu.

søndag den 2. december 2012

Glædelig 1. søndag i advent

Strikket adventskrans set i Skanderborg Aktivitetscenters butik i Adelgade.

Der var mange. Det er åbenbart på mode i Skanderborg med strikkede adventskranse, for vi så også en sidste år.

Denne var en af de mere smagfulde i butikken, synes jeg.

fredag den 30. november 2012

Slut på november


Så er den tæt på, december. Jeg juler ikke vildt meget, men en adventskrans har vi dog. Den er noget mere minimalistisk end den på billedet, lavet af noget snoet metalwire og bare med fyrfadslys. Jeg kan afsløre, at der kommer flere adventskranse på bloggen i december.

Denne lidt overvældende krans så vi i Flensborg i mandags. Hvis man ikke er i julestemning skal man bare tage en tur over grænsen. De tyske julemarkeder virker i hvert fald på mig, mest fordi det i den grad ser ud til, at folk hygger sig med venner, snak og (i Flensborg) punch.

Vi har fundet et nyt - gratis - sted at parkere den firhjulede. Det gjorde, at vi kom forbi nogle herlige gavlmalerier:



Også i Norderstrasse er der en særlig udsmykning:


Der er en del sjove butikker i den ende af byen. Lidt alternativt i stil med Sternchance-kvarteret i Hamborg eller Prenzlauer Berg i Berlin, bare meget mindre, selvfølgelig.

torsdag den 22. november 2012

Anbefalinger

MUSIK  -  Benjamin Aggerbæk: My Oh My

Jeg bliver altid så overrasket, når jeg hører noget, jeg slet ikke kender, og så er det bare smaddergodt.

Sådan har jeg det med Benjamin Aggerbæks My Oh My. Det er jazz i den meget blide og bløde ende, men det swinger, og det overrasker. Faktisk også selv om man har hørt det 100 gange, og det har jeg vist, for cd'en var fast inventar i bilen i et par måneder. Det allerbedste er Aggerbæks stemme i nogle af numrene - lidt hysterisk og lige ved at kamme over, men den holder.

FILM  -  En kat i Paris

Animationsfilm for børn og barnlige og katteglade voksne. Måske lidt en bagatel, men jeg var nu meget charmeret både af katten og ikke mindst af filmens skildring af Paris. Jeg vil snart til Paris igen, ja jeg vil!

Det lød også til, at de børn, der så filmen, godt kunne lide den. Det er altid så sjovt at se film sammen med mindre børn. Deres kommentarer, som ikke bare kommer som en hvisken, er ret underholdende.

Jeg undrer mig dog over, at den i øvrigt fine musik i filmen skulle være originalmusik af Serge Besset. I mine ører lyder det meste som Philip Glass, og der er også noget Billie Holiday. Det kan vel ikke være den af mig ukendte Serge Besset, men han er den eneste, der er akkrediteret.

LITTERATUR  -  Anne Marie Løn: Willums verden

Minsandten om jeg ikke også har læst en roman, jeg synes godt om.
Da vi i ferien besøgte Strandfogedgården i Rubjerg, fandt vi ud af, at Willums veje foregår i netop det område under de store sandflugter. Den måtte jeg absolut læse.

Det fortrød jeg bestemt ikke, faktisk synes jeg, det er en fantastisk god lille roman.
Den kryber ind under huden, og man kan næsten mærke sandet knase mellem tænderne. Desuden er der en fantastisk flot opbygget spændingskurve. Godt gået!

Jeg er meget imponeret af Anne Marie Løns evne til at bruge sproget. Det er ikke så tit, jeg er det. Jeg skal vist have læst noget mere af hende - også selv om det ikke handler om sandflugtens mennesker.

onsdag den 21. november 2012

Ny på matriklen #2

Når der er en #1, må der også være en #2, og det er der da også.

En STEAMER er nemlig også flyttet ind. Hvad hedder den på dansk? En damper? Eller forbinder man stadig det med et skib? Måske en tøjdamper...

Under alle omstændigheder så så jeg en sådan i anvendelse i en tøjbutik for nogle år siden, og jeg tænkte straks, at det var da en snedig indretning.

Jeg tænkte også, at den nok var vældig dyr og i hvert fald ville koste mere, end jeg havde lyst til at ofre.


den kreative messe i Fredericia genså jeg tøjdamperen, og der var selvfølgelig messetilbud på den. Efter lidt betænkningstid besluttede vi os for at investere i tingesten, så nu deler vi hus med en tøjdamper.

Den er både pakket ud, samlet og afprøvet, og den er altså smart. Mit tøjskab er konstant overfyldt, så indholdet får altid uvelkomne folder. Lige noget for damperen.

Jeg kan egentlig meget godt lide at stryge, men jeg tror, damperen især er god til det mere kringlede tøj, hvor strygejernet ikke er så velegnet.

P.S. Jeg har lige fundet ud af, at man også kan få en REJSE-STEAMER. Uundværlig? Nå, det bliver i hvert fald ikke lige nu.

fredag den 16. november 2012

Citater om katte 16

Når jeg leger med min kat, hvem ved så, om den ikke morer sig mere over mig end jeg over den?
Michel de Montaigne


Et ældre snapshot af Lilit illustrerer dette citat, faktisk har fotoet lidt over 9 år på bagen.

På trods af sin alder leger Lilit stadig hver eneste dag. Yndlingslegen er, når jeg kaster mus til hende. Hun gør selv tydeligt opmærksom på, når hun vil lege, somme tider bare ved at kigge på mig, somme tider med høje mjav. Måske tror hun, hun er målmand; i hvert fald kan hun både gribe "bolden" og afværge mål.

mandag den 12. november 2012

Runde fødselsdage

Sarantoyas killinger, de to sidste der blev født hos os, er blevet 10 år. Underligt at det er så lang tid siden.

Ujiji Chimay, der "kun" bliver kaldt Chimay, rundede lørdag. Vi fik en dejlig mail med tak for det kort, vi havde sendt - og billeder!

Chimay sidder med flag og kort, og det er nok Marianne, der har fotograferet, tror jeg.

Det er så dejligt at høre, at de små kræ, man har været ansvarlig for at sætte i verden, har det godt og bliver værdsat.

Hos Uzuri - Zuri - der blev født en dag senere, var vi inviteret til fødselsdag. Han bor jo tæt på i Randers.

Han var ikke helt tilfreds med sin gave, og i sandhedens interesse må vi indrømme, at vi mere havde tænkt på ejeren end på fødselaren, da vi indkøbte naturalier, for Zuri mangler jo ikke noget, så vi havde kun taget en enkelt tøjmus med til ham. Men gavepapir og især bånd kan også være interessant.

Vi var ikke sammen med Zuri og medkat Addis hele dagen. Yrsa havde foreslået, at vi skulle se Vilhelm Kyhn udstillingen på Randers Kunstmuseum, og det var en rigtig god ide.

Guldalderen er ikke en periode, jeg har beskæftiget mig så meget med. Jeg er ikke så vild med alle de der malerier fra Italien etc. Men Kyhns billeder er primært fra Danmark, og så er det åbenbart noget helt andet for mig. Jeg synes, det var meget interessant at se, hvordan han havde fanget lyset på forskellige årstider og forskellige tider af døgnet, og det var spændende at følge ham rundt i landet.

På museet havde man leget lidt med digital formidling. Ikke alt var lykkedes, men det, der virkede, var sjovt. Det må der gerne være mere af.

Udstillingen varer til begyndelsen af januar og anbefales meget.

Inspireret af fotoet af Chimay forsøgte vi at få et brugbart billede også af Zuri med kort.

Det blev nu ikke så godt som det af Chimay, men pyt...det kommer på bloggen alligevel.

Det var en rigtig god fødselsdag, og så fik vi oven i købet kage med hjem, for der var for meget til overs til Yrsa alene, og hendes katte er heldigvis ikke kagespisere. Men kan ostekage egentlig ikke fryses?

tirsdag den 6. november 2012

Ny på matriklen #1

Nina Führers rævekraver
på rad og række
Som dyreven går jeg naturligvis ikke med pels eller pelsværk. Sådan set har jeg ikke noget imod pelsen fra dyr, der har levet i det fri og er blevet skudt på en ordentlig måde, men det er umuligt at se, dels at dyret ikke er fanget i en fælde, og dels at det ikke er opdrættet på en pelsfarm.

Altså nul pels til mig (selv om jeg fra ældre tid har en rigtig fin pelshue, som det somme tider ærgrer mig lidt, at jeg må afstå fra at gå med).

Jeg kan ellers godt lide de der rævekraver, man kan gå med om halsen. Dem, der har en klemme i næsen til at holde kraven sammen med. Dem kan jeg selvfølgelig heller ikke gå med, men nu har jeg fået et alternativ.

KiC - Kunsthårdværk i Centrum - viste hollandske Nina Führer nemlig nogle helt geniale strikkede rævekraver. Hold da op, hvor er det godt fundet på. Hun havde også andre meget innovative ting.

OK, det er lidt fjollet at købe noget strikket til at tage om halsen, når jeg selv strikker så meget, men ikke desto mindre kan jeg nu tage en sølvræv om halsen uden at gå med pels. Meget smartere end de døde, rigtige ræve!

Jeg kom til at tænke på rævene i Skandinavisk Dyrepark. Der er både vilde ræve og ræve, der er vokset op på pelsfarme. De er  alle almindelige røde ræve.

Man kan let kende farmrævene, for de har meget større pels end de vilde ræve. De er også mere trygge i forhold til mennesker. Faktisk er det derfor, der er farmræve i parken, for så er der meget større chance for publikum for at se dem.

Ved fodringstid laver de deres eget lille show. Mikkeline hænger det meste af tiden på skulderen af dyreguiden. En helt bogstavelig betydning af udtrykket "en ræv bag øret", som hun - altså dyreguiden - sagde.

Parkens ældste ræv er Mikkel. Han er en vaskeægte vild ræv, men måske har farmrævenes adfærd smittet af på ham, for han viser sig faktisk meget frem.




Årets tema på KiC var SKO. Fint valg! Allerforrest i Ridehuset stod de fortolkninger af temaet, som publikum kunne stemme på til publikumsprisen. Mit valg var denne filtede sko frembragt af Lene Frantzen.

På billedet kan man i baggrunden se en af de andre sko i konkurrencen, nemlig en stilet af vingummier. Der var også en af lakridser - desværre kan jeg ikke huske, hvem der havde lavet dem. God humor, og jeg kunne godt forestille mig, at de blev publikumsfavoritten.

I skrivende stund er den forlængst uddelt, men jeg kan ikke finde ud af, hvem vinderen er. Sløvt at det ikke er kommet på KiC's hjemmeside.



Lene Frantzens filtsko var til salg i en mere moderat udgave end konkurrencebidraget.

Gad vidst om de ikke er meget behagelige at gå i. I hvert fald promenerede Lene selv et par frække røde.









Der var meget rigtig fint kunsthåndværk på messen. Udpræget godt håndværk og mange gode ideer - måske kunne der alligevel godt have været lidt mere spræl. Men alt i alt en meget fin messe.

søndag den 4. november 2012

Citater om katte #15


Katte vil gerne have åbne døre - for det tilfælde at de skulle ombestemme sig.

Ubekendt

Billedet er en scanning af et af mine kattepostkort, købt i Paris for omkring 25 år siden. Fotografen hedder Tilo Rauch.

Min scanning yder ikke billedet fuld retfærdighed, men man kan nok alligevel se, at det godt kunne være en Russian Blue killing på fotoet.

tirsdag den 30. oktober 2012

Garn m.m. i Fredericia

Nøj, hvor vi hyggede os sammen med Yrsa Og Annett i søndags, hvor vi var til Kreative Dage i Fredericia. Her er nogle billeder:


I betragtning af alt det lækre garn, der var, synes jeg egentlig, jeg beherskede mig rimeligt godt.


Man kan også være kreativ ved at lege middelaldermenneske og selv fremstille sine middelalderklæder. Det kunne man købe en masse forskellige remedier til.

Lingeriet og nattøjet her på billedet er jo fra en senere tid. Til gengæld var det ikke nyproduceret. Tror jeg da.

Jeg fandt aldrig ud af, om det var til salg, men jeg længes heller ikke efter hofteholderen og ville alligevel hellere bruge mine penge på garn.


Lige som sidste år var der mange muligheder for selv at prøve forskellige ting.

Jeg havde egentlig planlagt at deltage i en af workshopperne, men da tiden nærmede sig, syntes jeg ikke, jeg havde tid nok til det. Faktisk kunne vi godt have brugt flere dage på messen.

Der var særlige værksteder til børnene, og det så ud til at være værdsat.




De er dygtige i Messecentret i Fredericia. Meget venlige og hjælpsomme, bl.a. i den store café, hvor man oven i købet kunne få andet end de sædvanlige burgere og pølsemixer. Egentlig tror jeg ikke, at man overhovedet kunne få pølsemix.

For en gangs skyld nåde vi eftermiddagskaffen. Den blev indtaget i hallen, hvor der var adskillige kaffesteder at vælge imellem.










Til gengæld var vi lige ved at gå glip af et par af de - for os - allervigtigste stande.

Miniaturerne fra KJdesign skulle Dorthe naturligvis kigge på.

Vi har aldrig set en Weber-grill i dukkehusstørrelse før. Den blev foreviget til ære for Weberomanen Niels.

Og minsandten om vi ikke også var ved at glemme at få set på Teddyshop Danmarks stand - stor fejl!

Vi nåede det, og der var nogle minibamser til salg. Dorthe købte en lille grøn en med meget fine grønne glasøjne, men det var slet ikke den bedste.

Det var nemlig den lille hvide på billedet. Den har krop, ører og trædepuder af korsstingsbroderet stramaj, og den har et vidunderligt frækt udtryk. Den blev jeg jo nødt til at købe til samlingen, når Dorthe ikke ville.

I standen var der også en masse plysugler og også kits til at sy dem selv. Uglemoden er ikke ovre endnu.