onsdag den 24. januar 2024

Strik i 2023

FAKTA

11039 meter er blevet strikket og 12037 meter garn er blevet brugt. Flere ting er blevet strikket med dobbelt tråd. Lidt færre meter strikket og lidt flere meter brugt end i 2022.

7607 meter er lageret blevet formindsket med. Det er jeg lidt stolt af.

1131 kr. har jeg brugt på garn. Ikke så vildt meget, men til gengæld har jeg brugt en del på tilbehør, opskrifter og bøger, kurser og messer, så i alt har strikkeriet kostet mig 2791 kr.
Til gengæld har jeg solgt for 2795,- kr. Altså næsten balance, men jeg er ret sikker på, der er nogle udgifter, jeg har glemt i regnskabet. Jeg har været på både en workshop på Fanø og på et heldagskursus i patentstrik. Ingen af delene var helt vellykkede, men det forhindrer ikke, at prisen for bare de to kurser tilsammen overstiger de 700,- kr., jeg har noteret i regnskabet i rubrikken "Kurser, messer". Nå, jeg gider ikke forsøge at rekonstruere.

Jeg fik færdiggjort 52 projekter, 3 færre end forrige år.


Jeg havde 4 planer for 2023, og kunne sætte flueben ved tre af dem. Formindskelse af garnlageret er nævnt, men jeg fik også færdiggjort den cardigan, jeg begyndte på i 2022. Jeg ved ikke rigtig, hvor vellykket den er, i hvert fald er jeg ikke rigtig begyndt at bruge den. Den er strikket i ren bomuld og er noget tung, men mon ikke jeg kommer til at bruge den til sommer.

I marts fik jeg udgivet opskriften på Obaldo babyvesten, så det kunne også klikkes af.

Det eneste, jeg ikke klarede, var at få formindsket antallet af garner på Ravelry. Faktisk steg det med 7 - og jeg har allerede købt 2 nye i år :( Jeg må virkelig bestræbe mig på at få nogle garner strikket op i 2024.

Mit mest vellykkede projekt var nok min Kolam-tee, som jeg bloggede om i oktober. Den har jeg i modsætning til cardiganen brugt en del.

Jeg har også fået mig et par nye yndlingspulsvarmere:


Opskriften, som hedder Fadewalker, ligger frit tilgængeligt på Ravelry. Jeg har strikket så mange par Fadewalker, at jeg kan opskriften med egne tilretninger udenad - den er nu heller ikke så svær. Disse, hvor jeg er yderst tilfreds med farverne, er strikket i Filcolanas Arwetta og diverse rester til striberne.

Sidst på året strikkede jeg en Moby vest efter en Petiteknit opskrift:


Den var smaddersjov at lave og ikke nær så svær, som det umiddelbart kunne se ud til. Jeg har fuldstændig fulgt opskriften bortset fra én ting. Halskanten skulle have været dobbelt, men det syntes jeg ville blive for klodset i mit garn, så jeg lavede en italiensk aflukning ligesom på de andre kanter i stedet.

Og så blev der brugt en masse garn, det var et af de arbejder, hvor jeg strikkede med dobbelt tråd. Det er et ret lækkert garn, Mirasol Sulko Legato, af merino, alpaca og silke. Den beige farve blev brugt op, og jeg var nødt til at lave kanterne i en anden farve. I virkeligheden er de to farver tættere på hinanden.

Selv om det kunne se sådan ud, så strikkede jeg ikke kun i gråbrune farver. 

Faktisk er jeg meget mere til stærkere farver. Bortset fra rødt, med det strikkede jeg nu alligevel noget af. 

Opskriften på disse pulsvarmere hedder Te Ara, og de har en specielt god pasform. Desværre kan opskriften ikke fås mere.




Jeg har planer om to større ting i 2024. Dels en ny Hitofude cardigan. Den gamle, som jeg var enormt glad for, er det gudbedredet lykkedes mig at bortkomme.


Garnet er desværre udgået, men jeg har indkøbt en erstatning med tilnærmelsesvis samme fibersammensætning af hør og silke. Den nye skal have lidt længere ærmer, og farven er ikke grå.

Den anden ting er en let poncho. Garnet til den har jeg haft i lageret siden 2016, og det er også en lækker blanding - cashmere og silke - så jeg kommer til at strikke i gode garner. Til gengæld har jeg ikke en præcis opskrift, der skal vist stykkes sammen af flere forskellige.

fredag den 19. januar 2024

Fodspor i sne

 

Solsorten er stået op tidligere end os og har været helt henne ved havedøren for at se, om vi ikke snart ville komme med dens morgenmad.