fredag den 27. marts 2020

Se op!


Månen og Venus lige inden det allersidste dagslys forsvinder.
I virkeligheden fylder de begge ligesom mere på himlen, og Venus lyser næsten lige så klart som månen.

mandag den 23. marts 2020

Esbjerg-tunikaen


Det er faktisk et stykke tid siden, jeg blev færdig med Esbjerg-tunikaen, men den er ført blevet fotograferet for et par dage siden. Sådan blev det færdige resultat:


Boreriggen i Esbjerg, som jeg så første gang i 2011, er inspirationen.

Mønsteret til tunikaen hedder Striber og tern, og det er Jytte Slente, der har designet. Det har tidligere ligget på nettet, men jeg kan ikke finde det mere. Striberapporten har jeg selv sammensat.

Garnet er primært Permins Elvira, en blanding af bomuld, silke og hamp, men de røde striber er Rowans Creatine Linen - lige dele hør og bomuld, og det rustfarvede er Cewecs Miranda, bomuld, acryl og hør. Altså nul uld. Elvira er for resten gået ud af produktion, så man kan altså hverken få opskrift eller garn mere.

Uld er der til gengæld i den jakke, jeg faldt totalt for og købte mønster og garn til hos Sommerfuglen. Den hedder Terapeutens cardigan og skal strikkes i Isagers Highland Wool. Jeg var ellers på positiv i årets strikkeregnskab, havde altså strikket mere af lageret, end jeg havde nyindkøbt. Det er jeg så ikke mere :(
Jeg er spændt på, om jeg kommer til at kunne gå med jakken - nu er det jo en jakke, så måske...


Da jeg pakkede garnet ud, slog det mig, at farvefordelingen har temmelig meget det samme udtryk som Esbjerg tunikaens. Det er endda endnu mere i virkeligheden, jeg havde nogle problemer med at få farverne helt på plads i billedbehandlingen. Gad vidst, om Britta Wilfert, der har designet, også er blevet inspireret af en borerig. 

Jeg glæder mig i hvert fald til at komme i gang med projektet.

lørdag den 14. marts 2020

Citater om katte #45


Oven på hovedet er to spidse ører anbragt. Med dem hører den den anden vej, når man kalder på den.
Gina Ruck-Pauquèt

Nogle - som Pjuske her på billedet - får også revet deres to spidse ører, så de bliver knap så spidse.

torsdag den 12. marts 2020

Cocktailparty

Hvis det skulle have været afholdt i aften, var det nok blevet aflyst, men nu var det altså for en uge siden, vi var til cocktailsmagning, så vi sad frejdigt og forholdsvis tæt sammen med en hel masse andre mennesker i et par timer.

400 cocktails til 80 mennesker blev der fremstillet på Gedulgt Bar til arrangementet Intelligente cocktails. Vi tager lige den første cocktail, inden jeg går videre:


Intelligente cocktails er et rigtig sjovt koncept, hvor en eller anden kapacitet fortæller om et eller andet emne, skiftevis med at en af Gedulgts dygtige bartendere præsenterer de forskellige kreationer - og gæsterne lytter og nyder.

Denne gang var emnet "Verdens vildeste vejr", og det var selveste Jesper Theilgaard, der fortalte. Cocktailsene var så blevet komponeret over delemnerne: vand, vind, kulde, varme - hvad var det sidste delemne egentlig?


Den her var tørke-cocktailen med navnet Rye and Dry. Det dekorative, der sidder uden på glasset, er knuste Bastogne-kiks.

Den flotteste var denne sky-cocktail:


Den var med gin, maraschino, citrus, en violet likør og så altså candyfloss på toppen. Candyflossen skulle proppes ned i drinken for at tilføre sødme.

Også is-cocktailen med et ret tykt lag is øverst var spektakulær:


Isen sad faktisk fast på skålen, og det havde været noget af en proces at få drink og is fremstillet. Det var også noget af et arbejde at finde ned under isen til den flydende del, men efter nøje inspektion fandt vi et lille sygerørstykt hul i islaget.

Vi sluttede med en Irish Coffee. Normalt bryder jeg mig ikke om Irish Coffee, men denne her var bare super med det helt rigtige blandingsforhold af whisky og kaffe og ikke for megen og ikke for stiv flødeskum på toppen. Plus et par andre ingredienser, der afgjort gjorde noget for smagen.


Den øverste cocktail blev præsenteret som dansk vand med blodappelsin, men der var nu også noget med en højere spiritusprocent i. Faktisk var det vist den, hvor der var en dansk fremstillet sprut med det lange og ikke helt stuerene navn "Fuck Trump and his Fucking Stupid Wall" i.

Jesper Theilgaard var som altid vidende og underholdende, og jeg kunne lide alle fem cocktails bortset fra is-varianten. Der var Pernod i, og jeg bryder mig ikke om lakrids. 

Vi har én gang før været til Intelligente Cocktails, og jeg håber, Folkeuniversitetet, som er arrangør, fortsætter med konceptet, for det er supersjovt.

Gad vidst om Corona-virusset egentlig havde kunnet overleve i det noget spirituøse miljø? Nå, det kunne det nu nok. Der skal vist trods alt højere procenter til.

tirsdag den 10. marts 2020

Nogle dage regner det ikke...


...og så kan man tage sådan nogle billeder i Rådhusparken i Århus. Jeg er simpelthen så tilfreds med, at der kun er violette og hvide krokus og ingen forstyrrende gule.

Jeg plejer at kunne følge med i krokustæppets udvikling fra "mit" klasseværelse på Brobjergskolen, men nu går vi desværre på en anden skole, så det var lidt af et tilfælde, at jeg kom forbi, lige da krokusserne stod i flotteste flor.