onsdag den 19. januar 2011

I suppekøkkenet

Vi var i suppekøkkenet i søndags.

Jeg lavede en pureret linsesuppe, som er kommet i fryseren, og Dorthe lavede en indisk rissuppe, som vi tit laver.

Det er en suppe, der er meget tæt i konsistensen, den har næsten mere karakter af en sammenkogt ret end af suppe. Vi synes, den smager godt, den er meget hurtig at lave, og den er god til en dårlig hals, hvilket var aktuelt i søndags. Det er det for resten endnu, men rissuppen er altså spist.

OPSKRIFTEN
2 dl langkornede brune ris
1 stort løg
1 spsk smør
1 spsk olie
2-3 stilke bladselleri
1 stort syrligt æble (gerne Belle de Boskop)
1 spsk god karry
1 spsk mel
1 l bouillon
1 dåse flåede, hakkede tomater
salt, peber
Eventuelt kokosmel eller kokosflager.

Løget pilles og hakkes og svitses sammen med de skyllede ris i fedtstoffet.
Bladselleri og æble skæres i ikke for små stykker og tilsættes. Det er bedst, hvis der en lille smule bid i selleristykkerne og lidt fasthed i æblestykkerne, når suppen er færdig. Man kan også vente med at tilsætte disse to ingredienser, til suppen har simret 5 minutter.
Karryen drysses over, og der røres rundt.
Den varme bouillon hældes over.
Suppen simrer ca. 20 minutter, til risene er møre.
Tilsæt tomater og smag til med salt og peber.
Kan drysses med ristet kokosmel eller kokosflager - det gør vi nu aldrig, men det står i vores opskrift.

Suppen egner sig ikke til frysning, men den er god at tage med til frokost på arbejde næste dag, for den kan godt spise kold, hvis man ikke har mulighed for at varme den op.

Ingen kommentarer: