torsdag den 5. april 2018

Citater om katte #42

For en boghandler er en kat temperamentsmæssigt en helt anden skabning end det samme dyr hos en fiskehandler eller en bager. I disse forretninger er katten et nyttigt dyr - jeg formoder, den er ansat for at spise fiskeindmad eller for at holde rotter og mus nede - men i min forretning tjener den som et nært familiemedlem. Den er på samme tid dekorativ - eftertænksom - stoisk, og den indgyder mig stor ro og tilfredshed.
William Young Darling (Fra The Bankrupt Bookselller, 1947)

De danske sundhedsmyndigheder ville da nok falde besvumsede om, hvis de oplevede en kat hos en bager. 

I andre lande tager man mere afslappet på den slags. Jeg har set en kat i vinduet hos en bager i Holland - helt åbenlyst. Det er også betydeligt lettere at have dyr med på hotel i udlandet, i hvert fald syd for grænsen. 

Vi tvang engang en rejsearrangør til at undersøge, om katte var velkomne på et hotel i Milano. Det var de selvfølgelig, hvilket vi sådan set også regnede med, for italienere elsker dyr, men vi var nødt til at være helt sikre. Det første, der skete, da vi ankom til hotellet, var, at der skulle hilses på kattene.



Vores egen Lilit holdt umådeligt meget af at sidde på min bogreol. Den var fyldt til bristepunktet, så hun kunne, selv om hun måske havde haft lyst, ikke sidde mellem bøgerne. Det ville ellers have været særdeles dekorativt.

2 kommentarer:

Ellen sagde ...

Har I så kørt i bil på ferie, eller har I haft katten med i en fly-transportkasse?
Det er pudsigt, så forskellige katte er - vores ville have været ét stort, rystende nervevrag. Selv om den tyranniserede hele kvarteret, var den ikke mange sure sild værd, når den skulle køre bil.

eKirsten sagde ...

Vores katte har fra ganske små været vænnet til at blive transporteret i bil, så det tog de i stiv pote. Langt de fleste af vores ferier var bilferier, men vi kørte ikke så langt hjemmefra. Bornholm og Berlin var vist det fjerneste.
Nogle af dem har også fløjet, og der brugte vi fly-godkendte transportkasser. Vi insisterede på, at kattene skulle med os i kabinen, men var altid godt nervøse for, om de nu i sidste øjeblik alligevel kom i cargoen - der cirkulerede diverse skrækhistorier. Det var i øvrigt værre for dem at flyve end at køre i bil, formodentlig på grund af larmen.