fredag den 22. juli 2016

Garn på Bornholm

Livets tråd. Skulptur af Arne Ranslet. Står ved Svanekegården i Svaneke
Man tager selvfølgelig sine hobbyer med på ferie. Vi gør i hvert fald.

Noget af det første, vi undersøgte, var da også de lokale garnforretninger, og vi fandt især to interessante. Den første kendte vi eksistensen af i forvejen, nemlig Fredsminde Unika Design.

Lene Nielsen bor på Fredsminde, og hun farver en masse forskellige garner, bl.a. uld fra fårene på Hammershus og nogle af Filcolanas garner. Det er flotte og anderledes garner, der kommer ud af det, men jeg fik øje på noget håndfarvet bomuld. Det ser man ikke ret tit, og da jeg er glad for at strikke af bomuld, var det det, jeg købte.

I min begejstring over alle de lækre garner glemte jeg helt at fotografere. Til gengæld havde jeg senere stor fornøjelse af at forevige mit garn i bornholmske omgivelser.

Mit håndfarvede bomuld fotograferet på Hammershus

En af de ungarske pelsgrise.
Pelsen er, som svinebørster plejer at være, helt strid.
Det andet sted, der så spændende ud, var Munkholm Angoraland. Det er et besøgssted med en masse dyr: angorakaniner og mohairgeder, der leverer råvarer til garner, men også andre geder, får, høns, ungarske pelssvin (jeg anede ikke, at der eksisterede ungarske pelssvin) og mange flere.

Vi fandt ud af, at der skulle være strikkecafé en af de dage, vi var på øen, så det måtte vi med til.

Det blev en fin eftermiddag med rundtur til alle dyrene og strik i det fri (i strålende solskin) sammen med 30-40 andre strikkende kvinder.



Jeg blev gode venner med hunden Silja, en ualmindelig sød og rolig hund. Den var tydeligvis tæt knyttet til sin "far". Hvis han gik ind i huset eller andre steder hen, skulle Silja lige have styr på, hvor han var, inden hun igen faldt til ro.

Da vi efter nogle timer skulle hjem igen, var hun ikke helt tilfreds med, at jeg gik. Jeg tror, hun havde accepteret mig i sin flok, og det er bedst, når flokken er samlet.

Der var også salg af garn. Der var forskellige boder andre steder fra, og der var Angoralandets egen butik, der udover garner også havde kosmetik- og wellnessprodukter lavet på bl.a. gedemælk.

Jeg har ikke brugt en meter af den angora, jeg købte på Fanø for næsten et år siden, så selv om det kriblede, holdt jeg mig fra det.

Jeg holdt mig også fra alt andet i butikken, og siden har jeg fortrudt, at jeg ikke købte et par stykker af gedemælkssæben. Heldigvis er der en webbutik.

I en af boderne var der et vældig godt tilbud på Design-Clubbens Duo Silke/Merino, som jeg synes er utrolig lækkert at strikke af. Et par bundter blev indkøbt.

De douce farver passer med den lyse mintgrønne, jeg tidligere har strikket en lille trøje af, og hvor der er en rest til overs, så det må der kunne komme noget ud af.

Duo-garnet kom også med rundt til fotografering på øen. De viste fotos er fra Hammershus og fra kysten ved Listed.

Det blev ikke til vildt megen strik i de 14 dage, men jeg fik dog strikket halvdelen af en lille pigetrøje, som nu bare mangler knapper, og desuden nogle klude.

Kludene er god strik, når der ikke skal tænkes for meget, men senere har jeg nået at tænke, at jeg måske burde skrive nogle af mine mønstre ned og offentliggøre dem.

Opskrifter på klude er vel ikke ligefrem en mangelvare, men det er rart, når der er noget at vælge imellem.

2 kommentarer:

Ellen sagde ...

Jeg vil meget gerne have opskrifter på dine klude! Jeg har nu strikket 25 og savner ny inspiration.
Det var en sød ide at lægge garnet ud på klipper ... kan godt forstå, at du faldt for det bomuld; det er lige mine farver.
Gedemælkssæbe?? Hvordan lugtede det?

eKirsten sagde ...

Jeg tror ikke, gedesæben lugtede af noget særligt. Rent, måske.
Jeg skal nok give et praj, når jeg er helt færdig med en kludeopskrift. Der skal først "strikkes korrektur" og fotograferes. Mønstrene skal såmænd nok være beskrevet et eller andet sted før, men de bliver så sat ind i en sammenhæng.