lørdag den 12. september 2015

Nypudset glorie til salg

Så gik den ikke længere med mit fortsæt om ikke at købe ret meget nyt garn.

Jeg har måttet indse, at der er forskel på garn. Der er det garn, der bare er lækkert eller et godt tilbud eller begge dele, og så er der det garn, der er en nødvendighed.

Garnet på billedet, som jeg hentede på posthuset i går, hører til sidstnævnte kategori, mener jeg - ud over at det både er lækkert og til halv pris.

Baggrunden er, at jeg for nogle år siden i gave fik to bundter af det økologiske og håndfarvede Andean Mist pimabomuld. I to forskellige lyserøde farver, som efter min mening ikke kan strikkes sammen uden tilskud fra andre farver. Et bundt har en løbelængde på 100 meter, og det er lige lidt nok til, at jeg kan få ret meget ud af det i sig selv.

Derfor har jeg i lang tid vidst, at jeg skulle have noget mere Andean Mist, så da jeg i en nyhedsmail erfarede, at kvaliteten simpelthen udgår, var der ikke andet at gøre end at købe i en fart.

Faktisk har jeg strikket så meget, at jeg godt måtte købe 500 meter, men jeg synes, det er uretfærdigt, at mit nye pimabomuld skal tælle med i regnskabet, når det nu var noget, jeg var nødt til at købe. Jeg ved jo, at der kommer en del fristelser i løbet af efteråret og vil trods alt ikke gøre livet alt for surt for mig selv.

Jeg er nødt til at lave om på præmisserne. Det garn, jeg er tvunget til at købe, skal ikke regnes med. Kun når jeg bliver fristet over evne, tikker taksameteret. Var der nogen, der sagde regnormsrygrad? Hmmm... de har nok ret.

6 kommentarer:

Mosekonen sagde ...

Åhhh det ser også lækkert ud, det garn og sikke nogle lækre farver.
Hvor handler du det garn henne på nettet, bliver jeg nødt til at spørge om,
da mit lager af bomuldsgarn er på nul og når mit Dankort kommer ud af karantænen,
skal der handles lidt garn igen.

eKirsten sagde ...

Jeg købte hos Somemrfuglen i København:
http://www.sommerfuglen.dk/shop/mohair-by-canard-15745p.html
- men du skal nok ikke vente for længe, for det er jo det sidste, der er. Hvornår udløber karantænen?

Den gamle krage sagde ...

Kan virkelig godt lide dine efterrationaliseringer...
Jeg har jo også sat begrænsning på mig selv, men virker det?
Nope!
Jeg er (i flere omgange) 'kommet til' at købe lidt af det 'ekstremt nødvendige', og vil slet ikke sige hvor mange penge vi der taler om.
Tror/håber stadig på at jeg kan få lageret nedbragt (og økonomien 'opbragt')......

Klapper lige mig selv på skulderen. Jeg VIL slet ikke checke det der superlækre bomuldsgarn ud. Selvom det klør voldsomt i fingrene....

Mosekonen sagde ...

Smiler.... så er det vist for sent i denne omgang, da karantænen først udløber d. 1 okt, hvis jeg da ikke beslutter mig for at tage endnu en mdr . Men tak for linket og svar :)

Ellen sagde ...

Fnis :-)
Hvor er man dog god til at forklare sig selv, hvorfor man er nødt til det ene eller det andet ... det er nu lykkedes dig meget godt - mig har du i hvert fald overbevist om, at du har helt ret i din argumentation :-D

eKirsten sagde ...

Tak for forståelsen og for at I ikke har grinet alt for højlydt.
Jeg ved godt, at det der med alt for store garnlagre deler jeg med rigtig mange, og jeg ved også, at hvis jeg for alvor skulle få gjort noget ved det, så skulle jeg
1. holde op med at læse nyhedsbreve fra alle garnpusherne
2. lade være med at tage til diverse fritidsmesser
Det første er så hyggeligt, og det andet er en del af mit sociale liv, plus at det også er hyggeligt, så nu vil jeg prøve med mine nye præmisser plus den viljestyrke, jeg kan finde frem.