lørdag den 18. juli 2015

Farvel til Zuri

Sidste lørdag døde Zuri, Yrsas og Addis' kammerat og Sarantoyas søn.

Det var ikke helt uventet, for han var begyndt at miste appetitten, og hans nyretal var, på trods af at han var blevet fodret med nyrediæt et stykke tid, blevet meget dårligere. Det gik bare meget hurtigere, end vi - og dyrlægen - havde forestillet os, muligvis fordi en blodprop stødte til.

Zuri var en kat, der fyldte meget i Yrsas hverdag. Med sine egne meninger, drønintelligent som sin mor, en kat man kunne tovejskommunikere med.

Vi ved, at Yrsa vil komme til at savne sin ven rigtig meget, men hvordan mon kattevennen Addis vil tage det? Vil det gå ligesom her hos os, hvor Dorthe og jeg tydeligvis fylder tomrummet efter Lilit for Sarantoya? Godt at Yrsa snart har ferie.

Zuris søster Chimay har for ikke så lang tid siden mistet sin katteven Marron, og hun savnede ham så meget, at Marianne og Frede fik endnu en kat. Det er gået fint, og Chimay accepterede hurtigt Valley, Marrons efterfølger.

Zuri blev nøjagtig 12 år og 8 måneder. Alt for lidt, synes vi. Billedet har Yrsa taget med mobilen sidste efterår, kort tid efter Zuris 12 års fødselsdag.



26. juli 2015

Her er et af de sidste billeder, Yrsa tog af Zuri.

Det er taget knap 3 uger, før han døde. Jeg synes, man godt kan se, at han er blevet noget tynd. Man kan også se hans lange hale - så lang, at halespidsen stikker uden for billedet. Og man kan se, at han har fået hvide knurhår.






Ingen kommentarer: