onsdag den 17. juni 2015

Hirtshals' lyksaligheder

Mandag i vores ferie var der annonceret mindre godt vejr, så vi mente, at det nok var der, vi skulle kigge nærmere på Hirtshals.

Det blev strålende vejr med næsten ingen vind. Pigen, der ekspederede i Havnens fiskehus, hvor vi indtog vores frokost, fortalte, at det var den første dag i ugevis, hvor de ikke var blevet begavet med en strid og kold vind, men lige præcis den dag kunne vi sagtens sidde ude, og der var trængsel ved Fiskehuset.

Hirtshals er en charmerende lille by. Det første, vi observerede, var minsandten en garnforretning - oven i købet med gode tilbud. Faktisk var der endnu en garnforretning i byen, men den så vi kun udefra.

Vi brugte en del tid i havnen, som vi egentlig troede var Danmarks største fiskerihavn, men det er altså Skagen. Vi kan godt lide havne.

Se hvor blankt vandet er.
Hirtshals Fyrtårn må være et af landets mest fotogene.
Udsigten var heller ikke så dårlig, men kaffestuen var desværre lukket.
Vi var nødt til at vende tilbage til Hirtshals et par gange. Dels skulle der indkøbes mere af tilbudsgarnet, dels var der en café, der fristede - jeg havde kigget menuen på nettet.

Jeg lavede en af mine egne kvalitetstests, da jeg valgte fiskesuppen til frokost en dag, hvor vejret var mindre solrigt.

Som det kan ses på billedet, blev vejret meget bedre i løbet af frokosten, og suppen og Dorthes salat med rejer smagte så godt, at vi vendte tilbage for tredje gang for at prøve de tillokkende sommertapas.

Bortset fra at der efter min mening var for meget lakrids i den søde afdeling, var det rigtig gode tapas, og når der ydermere var en fin betjening, kan jeg med sindsro anbefale Lilleheden restaurant og café.

3 kommentarer:

Ellen sagde ...

Vi har også 'gjort' Hirtshals et par gange, når vi har været i det nordjyske - dejlig lille by, som du siger. Garnforretningen kan jeg dog ikke huske. Mærkeligt ... er den ny, mon?
Det irriterer også mig lidt, at der skal lakrids i alt efterhånden. Jeg kan ikke lide lakrids og slet ikke i mad.

Den gamle krage sagde ...

Er I stadig i Hirtshals?
Der er (har været?) et urmuseum i et gammelt missionshus. Sikkert en oplevelse i den mere corny ende ;-)
Vi har ikke været særlig gode til at komme helt derop, så det museum er stadig på listen.

Skønne billeder. Det ku' godt være vi skulle gøre noget ved det og se at få besøgt den by.

eKirsten sagde ...

Ret & Vrang ligger på "hovedgaden", og den kunne udmærket være ny. Så sådan ret moderne ud i indretningen.

Vi er hjemme igen, og vi så ikke urmuseet, men jeg googlede det lige, og det er der endnu. Har dog ret korte åbningstider, kun i weekenden. Vi så heller ikke Hirtshals Museum med bl.a. en udstilling om bjesk (selvfølgelig). Der er basis for flere besøg næste gang, vi er i Nordjylland.