mandag den 2. september 2013

Skagen dage

Vi havde bestilt godt vejr i sidste uge til vores uge i Skagen, og vejrguderne var igen søde ved os. Hvor heldig har man lov til at være?


Det blev ikke nødvendigt at finde tag over hovedet på denne adresse på vej til Grenen. Vi havde lejet et lækkert sommerhus lidt nord for Ålbæk, og selv om der var længere til Skagen city end fra bunkervillaen, var vi i Skagen næsten hele tiden.


For os er det en stor fornøjelse bare at gå rundt i byen og nyde den. På billedet af kaptajnshuset - bygget så kaptajnen kunne fortsætte med at være på broen - var vi mere strukturerede. Vi var på byvandring med en meget livlig og engageret guide, der fortalte en masse om by og mennesker. Det bør man ikke snyde sig selv for. 

Det er ikke, fordi det er kaptajnens hus, at det står skævt på billedet. Jeg syntes bare, det så sjovt ud, og kom så bagefter til at tænke på, at det passer meget godt med lidt imaginær søgang.


Ikke alle Skagens huse er gule, hvilket Anna og Michael Anchers hus er et eksempel på. Bemærk de fine skorstene på Ulrik Plesners tilbygning til det oprindelige hus. Der er mange fine skorstene på Skagens huse, men vi havde da ikke lagt mærke til dem, før vores guide gjorde os opmærksom på dem.

Vi kan også godt lide at kigge på haverne - forhåbentlig generer vi ikke alt for meget med vores lange øjne.

Denne have synes jeg er specielt sjov med marehalm og hjelme i bedene.


Det er dog ikke en nødvendighed kun at have klitternes planter i haverne.

Mange haver er rigtig frodige og fyldt med blomster. Stokroser er der mange af i byen.
I Drachmanns Hus kunne jeg ikke dy mig for at fotografere ud af hullet i døren på det lille hus.

Vi ville gerne have været til en af de traditionsrige Drachmann-aftener. Det kunne vi ikke nå, fordi vi var til omvisning i Skagens Museum, men dagen efter var vi til causeri om Drachmann og Skagen, og ligesom byvandringen kan både omvisning og causeri meget anbefales.

Det gode ved ikke at nå det hele: Vi kan roligt tage på ferie i Skagen igen uden at komme til at kede os.

Ingen kommentarer: